Brazilia va cumpăra 20 de milioane de vaccinuri anti-COVID-19 de la Bharat Biotech din India

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a semnat joi un contract pentru achiziţionarea a 20 de milioane de doze de COVAXIN, vaccinul COVID-19 fabricat de Bharat Biotech din India, pentru livrare în perioada martie - mai.

583 afișări
Imaginea articolului Brazilia va cumpăra 20 de milioane de vaccinuri anti-COVID-19 de la Bharat Biotech din India

Brazilia va cumpăra 20 de milioane de vaccinuri COVID-19 de la Bharat Biotech din India

Ministerul a declarat că acordul valorează 290.000 de dolari, primele 8 milioane de doze urmând să sosească în martie, potrivit Reuters.

Pentru a accelera achiziţionarea de vaccinuri în Brazilia şi pentru a face faţă celui de-al doilea focar mortal de coronavirus din lume, ministerul a declarat că a publicat săptămâna trecută noi reguli care renunţă la procesul de ofertare.

Brazilia a raportat 1.541 de noi decese cauzate de COVID-19 joi, al doilea cel mai mare număr înregistrat în 24 de ore de când a început pandemia, ducând numărul total de decese la 251.498.

Cu 65.998 de cazuri noi, ţara sud-americană a înregistrat acum 10.390.461 de cazuri, al treilea cel mai grav focar din lume după Statele Unite şi India.

Şeful autorităţii de reglementare a medicamentelor din India a declarat la începutul anului că a dat aprobarea finală pentru utilizarea de urgenţă a două vaccinuri împotriva coronavirusului, unul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford şi celălalt de compania locală Bharat Biotech COVAXIN. 

COVAXIN-ul Bharat Biotech a fost „sigur şi oferă un răspuns imun puternic”, a spus V.G. Somani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici