Când vor putea copiii să beneficieze de vaccinurile împotriva COVID-19?

  • După apariţia studiilor care confirmă eficacitatea vaccinurilor la adulţi, companiile producătoare au început pregătirea testării şi mai apoi autorizării vaccinurilor şi pentru copii.
  • Vaccinul Pfizer este deja testat pentru utilizare începând cu vârsta de 16 ani.
  • Acest fapt înseamnă că unii elevi de liceu ar putea într-un viitor apropriat să poată beneficia de vaccin.
568 afișări
Imaginea articolului Când vor putea copiii să beneficieze de vaccinurile împotriva COVID-19?

Când vor putea copiii să beneficieze de vaccinurile împotriva COVID-19?

Pfizer şi Moderna au finalizat înscrierea la studii pentru copii cu vârsta de 12 ani şi peste şi se aşteaptă să lanseze datele în timpul verii. În cazul în care autorităţile de reglementare aprobă rezultatele, şi adolescenţii mai tineri ar putea începe să se vaccineze, relatează AP.

Cercetătorii au început cu copiii mai mari, deoarece tind să răspundă la vaccinuri similar cu adulţii. Testarea grupurilor mai tinere este mai complexă, deoarece acestea pot necesita o doză diferită sau pot avea răspunsuri diferite.

„Cu cât sunt mai tineri, cu atât sunt mai mari şansele ca lucrurile să poată fi diferite”, a spus pediatrul Dr. James Campbell de la Universitatea din Maryland School of Medicine.

Copiii dezvoltă boli grave sau mor din cauza COVID-19 la rate mult mai mici decât adulţii, dar totuşi pot răspândi virusul.

Pfizer şi Moderna se aşteaptă să înceapă studii la copiii cu vârsta de cel mult 11 ani mai târziu în acest an. 

„Este puţin probabil să putem obţine protecţie comunitară fără imunizarea copiilor”, a adăugat Long. „Acesta este elementul esenţial pentru a readuce totul la un fel de normalitate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici