Ce spune Valeriu Gheorghiţă despre imunitatea după vaccinare pentru toate cele trei vaccinuri

  • Autorităţile estimează că răspunsul imun după toate cele trei vaccinuri existente se păstrează cel puţin un an.
  • Valeriu Gheorghiţă: „Avem date disponibile la opt luni care arată cât se poate de bine.”
530 afișări
Imaginea articolului Ce spune Valeriu Gheorghiţă despre imunitatea după vaccinare pentru toate cele trei vaccinuri

Autorităţile estimează că răspunsul imun după toate cele trei vaccinuri existente se păstrează cel puţin un an, spune medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19.

Medicul a fost întrebat despre ultimele date legate de imunitatea oferită de fiecare dintre cele trei vaccinuri disponibile.

„Avem date disponibile la opt luni care arată cât se poate de bine. Răspunsul imun se păstrează, ceea ce înseamnă că anticipăm o durată de cel puţin un an a acestui tip de răspuns imun. După cum ştim, studiile care evaluează durata răspunsului imun se întind pe o perioadă de 24 de luni, ceea ce înseamnă doi ani. Această perioadă nu a fost aleasă întâmplător pentru că se anticipează chiar o durată a răspunsului imun care depăşeşte această perioadă, dar avem nevoie de mai mult timp pentru a culege date şi pentru a veni cu dovezi”, a răspuns Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat dacă se referă la toate cele trei tipuri de vaccin, medicul a spus că datele sunt similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici