Cercetătorii de la Columbia Mailman School spun că boala COVID-19 ar putea deveni infecţie endemică

  • COVID-19 va fi probabil adăugată pe lista bolilor endemice
  • Cercetătorii au identificat elemente la noul virus care îl încadrează în categorie
  • În lume, 43 de milioane de persoane s-au infectat cu coronavirus până în prezent
7758 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii de la Columbia Mailman School spun că boala COVID-19 ar putea deveni infecţie endemică

Cercetătorii de la Columbia Mailman School spun că boala COVID-19 ar putea deveni infecţie endemică

Nu putem şti cu certitudine care este viitorul COVID-19 dar oamenii de ştiinţă, pe baza experienţelor cu alte infecţii, spun că există puţine motive să credem că SARS-CoV-2 va dispărea în curând, chiar şi atunci când vaccinurile vor fi disponibile.

Un scenariu mai realist este acela că acesta va fi adăugat la familia de boli infecţioase endemice. Cercetătorii de la Columbia Mailman School au identificat la noul virus factori care îl fac endemic, precum riscul de reinfectare, caracterul sezonier potenţial şi interacţiunile cu alte infecţii virale, care pot modula transmiterea virusului.

Şi un profesor de epidemiologie de la Universitatea din Utrecht este de acord. Acesta spune că virusul nu va dispărea complet, chiar dacă unele locaţii vor dezvolta imunitate de grup. 

Valeriu Gheorghiţă, medic infecţionist, este de părere că e mult spus infecţie endemică.

Valeriu Gheorghiţă, medic infecţionist: Există, într-adevăr, discuţii legate de potenţialul de reinfecţie la un pacient care a făcut deja boala în urmă cu mai multe luni. Sunt cazuri relatate. Probabil, în momentul de faţă, nu ştim magnitudinea acestei reinfecţii, însă mai degrabă aş spune că COVID-19 va rămâne o boală cu caracter sezonier şi care va fi responsabilă poate de cazuri sporadice, sau focare de îmbolnăvire. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici