Cercetătorii din Costa Rica dezvoltă un tratament pentru coronavirus bazat pe anticorpi de la cai

  • Cercetătorii din Costa Rica urmează să înceapă studiile unui tratament ieftin pentru coronavirus bazat pe anticorpi luaţi de la cai injectaţi cu SARS-Cov-2, virusul care cauzează COVID-19.
  • Dezvoltat de Institutul Clodomiro Picado (ICP) al Universităţii din Costa Rica, tratamentul urmează să fie testat pe 26 de pacienţi, a declarat pentru Reuters Roman Macaya, preşedintele Fondului de Securitate Socială.
556 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii din Costa Rica dezvoltă un tratament pentru coronavirus bazat pe anticorpi de la cai

Cercetătorii din Costa Rica dezvoltă un tratament pentru coronavirus bazat pe anticorpi de la cai

Autorităţile din Costa Rica speră să poată începe să aplice tratamentul pe scară mai largă în spitale dacă rezultatele studiului din fază 2 sunt încurajatoare. Există 471 pacienţi cu noul coronavirus spitalizaţi în Costa Rica.

„Suntem mândri să ştim că acest produs va salva vieţi până când vaccinul va ajunge la populaţie”, a spus Alberto Alape, coordonator de proiect la ICP.

Eforturi similare sunt în desfăşurare şi în Argentina şi Brazilia, în timp ce oamenii de ştiinţă din Belgia folosesc lamele.

Cercetătorii din Costa Rica spun că metoda lor pentru tratamentul SARS-Cov-2 se bazează pe experienţa utilizării anticorpilor de la cai pentru a dezvolta seruri anti-venin.

Au importat proteina virală din China şi Regatul Unit şi au injectat-o ​​în şase din cei 110 cai pe care IPC îi foloseşte pentru testare.

Săptămâni mai târziu, când animalele au dezvoltat anticorpi, au extras sânge şi au folosit anticorpii din plasmă ca materie primă pentru serul injectabil.

Dacă funcţionează, cercetătorii spun că vor să împartă tratamentul ieftin cu alte naţiuni din America Centrală, care sunt în mare parte mai sărace decât Costa Rica.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici