CNCAV: Decizia de carantinare a lotului ABV 2856 de la AstraZeneca de săptâmâna trecută a fost anulată. Explicaţia specialiştilor

  • Decizia de carantinare a lotului ABV 2856 de la AstraZeneca a fost anulată în urma şedinţei de vienri a reprezentanţilor CNCAV ţi experţi medicali.
  • Lotul ABV2856 a fost oprit de la vaccinare în România, săptămâna trecută, şi înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca.
  • Din lotul ABV 2856, România a utilizat, începând cu 15 februarie, 77.049 de doze.
1615 afișări
Imaginea articolului CNCAV: Decizia de carantinare a lotului ABV 2856 de la AstraZeneca de săptâmâna trecută a fost anulată. Explicaţia specialiştilor

CNCAV: Decizia de carantinare a lotului ABV 2856 de la AstraZeneca a fost anulată

În urma şedinţei de vineri, la care au participat reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătăţii (MS), Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauţie care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca, anunţă reprezentanţii Grupului de Comunicare al CNCAV.

Potrivit acestora, vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european.

„Încurajăm monitorizarea şi raportarea tuturor reacţiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât şi de profesioniştii din Sănătate. CNCAV asigură populaţia de transparenţă completă şi responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informaţiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil şi sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19”, anunţă CNCAV.

Lotul ABV2856 a fost oprit de la vaccinare în România, săptămâna trecută, şi înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca, după ce Italia a suspendat vaccinarea în urma unor efecte advrse de natură trombotică.

Din lotul ABV 2856, România a utilizat, începând cu 15 februarie, 77.049 de doze, care au fost distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui. Alte 4.257, carantinate, se regăsesc în Centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova, potrivit CNCAV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici