COMENTARIU Lelia Munteanu. Vaccinaţi-vă împotriva minciunii!

1199 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Vaccinaţi-vă împotriva minciunii!

COMENTARIU Lelia Munteanu. Vaccinaţi-vă împotriva minciunii!

Citesc, de pe site-ul său, textul lui Jacques Attali (cine mai e şi ăsta? unul dintre cei mai interesanţi gânditori europeni, fostul consilier al preşedintelui  Mitterrand, primul preşedinte al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, autorul multor cărţi de referinţă, dintre care una uriaşă - "Evreii, lumea şi banii"), datat 24 martie.
 
Nu-mi amintesc ca Jacques Attali să fi avut vreodată un ton atât violent. Primele patru paragrafe încep cu "Sunt furios", într-un comentariu care se cheamă "Să fim vaccinaţi împotriva minciunii". Cine sunt cei care ne-au minţit? Comisarii europeni şi înalţii oficiali de la Bruxelles, toţi cei care au gestionat vaccinurile anti-covid şi care n-au acum decât două soluţii: să-şi ceară iertare sau să fie debarcaţi. Corect ar fi să fie debarcaţi, fiindcă, spune Attali, "dacă mint despre trecut, nu se vor putea ocupa de viitor".
 
Iată cele mai grave reproşuri: "Sunt furios să văd că liderii europeni au fost suficient de naivi, spre deosebire de omologii lor britanici şi americani, să nu fi cerut companiilor farmaceutice cărora le-au acordat granturi de cercetare o prioritate în administrarea vaccinurilor care ar putea rezulta. Sunt furios că i-am văzut continuând să creadă angelic în deschiderea frontierelor lor comune, în timp ce ştim de foarte mult timp că supravieţuirea Uniunii Europene depinde de o politică industrială şi vamală comună şi agresivă, în special în domeniile-cheie ale economiei vieţii. Mă înfurie să-i văd negocind cele mai mici preţuri, în detrimentul singurului lucru care conta: disponibilitatea. Sunt furios că i-am văzut refuzând să se înconjoare în aceste negocieri de experţi, ca să-i conducă   ei înşişi, fără nici o competenţă. Mă înfurie, de asemenea, că i-am văzut amânând încheierea contractelor pentru a-i proteja pe negociatori chiar şi de cel mai mic risc legal, fie şi imaginar. (...) Sunt încă furios să aud liderii europeni promiţându-ne, într-o cacofonie incredibilă, că vom fi cu toţii acoperiţi de vaccin pe 15 mai sau pe 14 iulie sau pe 21 septembrie. Iar asta de către aceiaşi oameni, uneori în aceeaşi zi. Acest haos, această lipsă de coordonare şi această incapacitate de a stabili un obiectiv clar sunt intolerabile. (...) europenii au fost minţiţi cu privire la măşti, teste, vaccinuri şi atâtea altele. Liderii n-au recunoscut niciodată că au greşit, că au întârziat sau că au minţit cu privire la oricare dintre aceste probleme".
 
Vă recomand să citiţi în întregime rechizitoriul lui Attali (https://www.attali.com/coronavirus-2/se-faire-vacciner-contre-le-mensonge/). Pe mine mă înfurie să continui.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici