Coronavirus în lume LIVE UPDATE 20 august: Franţa, Italia şi Spania înregistrează recorduri de noi cazuri post-carantină

  • Statul Florida a depăşit 10.000 de decese
  • China a raportat doar 7 cazuri noi
  • Italia ajunge la un număr record de noi cazuri post-pandemie
  • Franţa şi Spania se confruntă de asemenea cu o izbucnire a epidemiei, cu peste 3.700 de cazuri pe zi
5300 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 20 august: Franţa, Italia şi Spania înregistrează recorduri de noi cazuri post-carantină

China a raportat doar 7 cazuri noi

China a raportat 7 cazuri noi de Covid-19, despre care autorităţile spun că sunt importate. Nu există decese şi nici nu se suspectează ca ar exista noi cazuri cu transmitere locală.

Coreea de Sud se confruntă cu o nouă creştere a cazurilor

Oficialii sud-coreeni au declarat că situaţia este dificilă în capitala Seul, acolo unde, deşi numărul cazurilor noi rămâne stabil, acesta este ridicat. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 288 de cazuri.

În total, Coreea de Sud are 16.346 de cazuri şi 307 decese.

Statul Florida a depăşit 10.000 de decese

Florida este unul dintre cele mai afectate state americane, bilanţul deceselor depăşind astăzi borna 10.000. La aproape 6 luni de la primul caz identificat, statul american a raportat 174 de decese în utlimele 24 de ore.

Alături de Florida, doar New York, New Jersey, Californa şi Texas au depăşit pragul de 10.000 de morţi.

Italia ajunge la un număr record de noi cazuri post-pandemie

Din luna mai, Italia nu a mai avut atât de multe cazuri noi de Covid-19. Miercuri, autortiăţile de la Roma au raportat 642 de noi infectări, bilanţul fiind de 255.178 de cazuri şi peste 35.000 de decese.

Duminica trecută cluburile au fost închise, iar masca de protecţie a devenit obligatorie în anumite spaţii publice, acestea fiind primele restricţii reale de când carantina a fost ridicată în Italia.

Spania se confruntă de asemenea cu o izbucnire a epidemiei

3.715 cazuri de noi cazuri de Covid-19 au fost înregistate în Spania, în ultimele 24 de ore. Numărul reprezintă, de asemenea, un record de când ţara a ieşit din carantina de 3 luni.

Cu 136 de cazuri la fiecare 100.000 de locuitori, Spania rămâne în topul celor mai afectate ţări din Europa.

Oficialii din Venezeuela îi numesc pe cei infectaţi „bioterorişti”/ "Este singura ţară din lume în care a avea Covid este o infracţiune"

Venezuelenii care se întorc acasă din alte ţări din America Latină sunt nevoiţi să stea în camere aglomerate cu mâncarea, apa şi măştile raţionalizate. Ei sunt ţinuţi sub pază militară săptămâni sau luni pentru teste de coronavirus sau tratamente cu medicamente neprobate, potrivit interviurilor cu deţinuţii şi videoclipuri apărute în presă.

Creşte numărul de cazuri de coronavirus şi în Italia, dar nu îl depăşeşte pe cel din România/ Franţa are 3.776 de cazuri 

Cu o populaţie de trei ori mai mare decât a României, Italia a înregistrat 642 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi şapte decese, în ultimele 24 de ore, anunţă Ministerul italian al Sănătăţii, conform cotidianului Corriere della Sera.

Reuters: Germania şi Franţa doresc mai mulţi bani şi putere pentru OMS

Într-un document comun difuzat printre diplomaţi implicaţi în negocierile de reformă, Berlinul şi Parisul au declarat că mandatul OMS, care include prevenirea focarelor în întreaga lume şi ajutorarea guvernelor de a le aborda, nu este susţinut cu resurse financiare şi puteri legale suficiente.

Experţii sunt tot mai ingrijoraţi cu privire la răspândirea virusului pe ambalajele de mâncare

Dovezile indică faptul că este puţin probabil ca ambalajele de mâncare să poată transporta virusul peste graniţe, dar produsele contaminate continuă să fie în centrul atenţiei, mai ales în China. Aceste temeri alimentează incertitudinea dacă industria de 220 de miliarde de dolari cu alimente congelate ar putea fi implicată în răspândirea Covid-19, relatează Bloomberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici