Coronavirus. Restricţiile din Marea Britanie ar putea dura până în 2021

  • Restricţiile suplimentare din Marea Britanie ar putea dura până în 2021.
  • Anunţul a fost făcut de Oliver Dowden, secretar de stat pentru cultură.
  • Premierul britanic Boris Johnson urmează să anunţe un set nou de restricţii, bazat pe trei niveluri.
2492 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Restricţiile din Marea Britanie ar putea dura până în 2021

Boris Johnson urmează să anunţe noi restricţii pentru limitarea răspândirii noului coronaviru în regiunile din Marea Britanie, unde numărul de infectări creşte rapid. 

Până atunci, Oliver Dowden, secretar de stat pentru cultură, media şi sport, a spus că noile măsuri ar putea fi necesare până anul viitor.

Premierul conservator urmează să dezvăluie un nou sistem bazat pe trei niveluri de alertă, în funcţie de incidenţa virusului, pentru a simplifica şi clarifica măsurile luate la nivel local. În zonele cu cel mai ridicat nivel de alertă, pub-urile pot fi forţate să închidă şi interacţiunea socială va fi limitată.

Răspândirea virusului s-a accelerat în ultimele zile în Marea Britanie. Cel mai afectat oraş, Nottingham, are 760,6 cazuri la 100.000 de persoane.

”Scopul acţiunii este să ne asigurăm că ţinem virusul sub control, astfel încât, până după Crăciun, să fim în acea poziţie în care totul să fie controlabil. Într-adevăr, sper să fie mai repede de atât. (...) În primul rând, riscul de răspândire este mai mare acolo unde este mai greu să porţi o mască, deci în mod clar nu poţi purta o mască atunci când mănânci şi bei,” a precizat Oliver Dowden, secretar de stat în Guvernul britanic
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici