Coronavirus. Washington a aprobat distribuirea testului rapid pentru uz individual

  • SUA au autorizat de urgenţă comercializarea unui test rapid pentru uz individual pentru detectarea Covid-19.
  • Rezultatul testului este gata în 30 de minute.
  • Testul poate fi folosit de persoanele cu vârsta de cel puţin 14 ani.
463 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Washington a aprobat distribuirea testului rapid pentru uz individual

Profimedia

Statele Unite au autorizat de urgenţă, marţi, comercializarea unui test rapid pentru uz individual pentru detectarea Covid-19 şi care oferă rezultatul în 30 de minute, notează Le Figaro.
 
Agenţia SUA pentru medicamente (FDA) a dat undă verde acestui test, care poate fi utilizat nazal de persoanele cu vârsta de cel puţin 14 ani, dacă suspectează  simptome de coronavirus.
 
Testul, produs de compania Lucira Health, este disponibil pe bază de reţetă de la un medic şi oferă rezultatul în termen de 30 de minute. Potrivit site-ului Lucira Health, costă mai puţin de 50 de dolari. 
 
”FDA a autorizat primul test COVID19 care este administrat de individ şi oferă rezultatele acasă. Acesta este un pas important înainte care subliniază angajamentul nostru de a extinde accesul la testare,” a declarat şeful FDA, Stephen Hahn.
 
O autorizaţie de urgenţă este temporară şi este acordată de FDA pentru a răspunde unei situaţii de urgenţă, cum ar fi o pandemie. Poate fi revocată sau modificată, dacă mai târziu apar noi date privind eficacitatea sau siguranţa.
 
FDA a aprobat deja la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai utilizarea testelor efectuate acasă, dar spre deosebire de trusa Lucira Health, rezultatele acestora trebuie să fie lucrate de laboratoare autorizate.
 
Marţi, Statele Unite au înregistrat un total de 11.340.563 de cazuri de Covid-19 şi 248.429 de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Cele două bilanţuri sunt cele mai mari la nivel global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici