”Coronavirusul mi-a salvat viaţa”. Povestea plină de optimism a unei paciente bolnave de Covid-19 | FOTO

  • Angela Schlegel, din Marea Britanie, a fost diagnosticată cu noul coronavirus în luna martie
  • Medicii au descoperit atunci că suferă şi de o afecţiune cardiacă care i-ar fi putut fi fatală
  • Pacienta: „Coronavirusul mi-a salvat viaţa pe termen lung”
2824 afișări
Imaginea articolului ”Coronavirusul mi-a salvat viaţa”. Povestea plină de optimism a unei paciente bolnave de Covid-19 | FOTO

Sursa FOTO: Twitter @Angela_Schlegel

Angela Schlegel, în vârstă de 36 de ani, susţine că noul coronavirus i-a salvat viaţa. Aceasta a fost testată pozitiv pentru COVID-19 în luna martie, iar analizele ulterioare au depistat o afecţiune cardiacă de care nu ştia că suferă. Boala i-ar fi putut fi fatală dacă nu era descoperită la timp de medicii de la Spitalul Regal Brompton din Londra, acolo unde femeia era internată pentru a se trata de coronavirus.

„Am rămas şocată când mi s-a spus că inima mea nu funcţionează cum trebuie”, a mărturisit Angela Schlegel.

Iniţial, aceasta fusese transportată la spitalele Chelsea si Westminster, unde analizele au indicat prezenţa de lichid în jurul plămânilor şi inimii. A fost transferată ulterior la Londra, unde a primit diagnosticul final: o boală care afectează diferite organe, inclusiv inima, articulaţiile, plămânii şi nervii.

„Aş fi putut să mor”, a spus Schlegel pentru BBC. „Faptul că am coronavirus e un stres în plus pentru organismul meu, iar medicii mi-au spus că evoluţia bolii de care nici nu ştiam că sufăr a fost accelerată de COVID-19.”

„Coronavirusul mi-a salvat viaţa pe termen lung”, a adăugat ea.

După cinci săptămâni de tratament, starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil. Unul dintre medicii săi, dr. Pujan Patel, a declarat că acest caz fericit le-a ridicat moralul multora din spital. „Când vezi că pacientul se ridică pe propriile picioare şi zâmbeşte, acest lucru are un impact extraordinar”, a spus el.

 

Sursa FOTO: Twitter @Angela_Schlegel

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici