Coronavirusul pune aeronavele la sol şi vacanţele în aer. Pierderi de milioane de euro

  • Anularea zborurilor înseamnă pierderi de milioane de euro.
  • Afectate vor fi şi salariile angajaţilor de la aeroporturi.
  • Traficul aerian a scăzut cu 18% încă din ianuarie, când epidemia de Covid-19 nu luase amploare în Europa.
1856 afișări

Coronavirusul ţine aeronavele la sol şi aruncă vacanţele în aer. Companiile aeriene au ajuns în ultimele zile să îşi anuleze zborurile spre Italia şi, mai nou, Israel, din cauza coronavirusului, iar noi ne trezim forţaţi să împărţim pierderile cu aeroporturile şi companiile.

Aeroportul Otopeni pierde pentru o cursă anulată cu 180 de locuri peste 4.000 de euro doar din taxele de operare şi cele aplicate pasagerilor. Asta înseamnă că doar din cursele suspendate către Milano şi Roma ale unei singure companii, aeroportul din Capitală pierde 240 de mii de euro într-o lună, iar compania peste un milion de euro.

„Pierderile sunt uriaşe pentru companiile aeriene şi sincer nimeni nu ştie concret care sunt acestea, însă în România sigur vorbim de milioane de euro care se pierd în fiecare zi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Răzvan Pascu, specialist în turism.

Traficul aerian din România a scăzut cu 18% încă din ianuarie, când epidemia de Covid-19 nu luase amploare în Europa. Companiile au varianta de a-şi redistribui aeronavele suplimentând alte rute, însă procesul este anevoios, ceea ce înseamnă că aeronavele vor fi ţinute la sol o perioadă.

La Craiova, salariile angajaţilor de la aeroport sunt aşteptate să fie afectate după ce singura companie ce zboară de acolo a anulat cursele către şi dinspre Italia.

„Zboruri mai puţine înseamnă şi indicatori ai aeroportului mai mici, asta înseamnă că afectează într-un fel şi personalul de acolo, şi salarii”, a afirmat, pentru MEDIAFAX Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici