Cristian Buşoi: ”A spune că Sputnik V duce la îmbunătăţirea ritmului de vaccinare, este o idee falsă şi contraproductivă”

  • Buşoi spune ideea aruncată în spaţiul public că Sputnik V poate contribui la îmbunătăţirea ritmului de vaccinare este falsă şi contraproductivă,
  • Buşoi: ”Rusia doreşte să folosească Sputnik V ca pe un instrument geopolitic. Este vital ca politicienii europeni să nu cadă în plasă”.
279 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi: ”A spune că Sputnik V duce la îmbunătăţirea ritmului de vaccinare, este o idee falsă şi contraproductivă”

Cristian Buşoi: ”A spune că Sputnik V duce la îmbunătăţirea ritmului de vaccinare, este o idee falsă şi contraproductivă”

A arunca în spaţiul public ideea că Sputnik V poate contribui la îmbunătăţirea ritmului de vaccinare este falsă şi contraproductivă, spune Cristian Buşoi: „Rusia doreşte să folosească Sputnik V ca pe un instrument geopolitic. Este vital ca politicienii europeni să  nu cadă în plasă”.

„Îmbunătăţirea procesului de vaccinare la nivel european se va face prin mărirea ritmului de livrare din partea producătorilor contractaţi şi prin creşterea ritmului de vaccinare de către autorităţile statelor membre. Aceştia sunt principalii factori. A arunca în spaţiul public ideea că Sputnik V poate contribui la îmbunătăţirea ritmului de vaccinare este falsă şi contraproductivă”, transmite europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

În opinia eurodeputatului liberal, chiar dacă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va omologa acest vaccin, Federaţia Rusă nu va avea capacitatea să distribuie cantităţi mari.

„După cum se observă în statistici, ritmul de vaccinare în Rusia este slab, lucru care spune multe. În condiţiile în care Federaţia Rusă îşi doreşte să folosească Sputnik V ca pe un instrument de geopolitică, cred că este vital ca politicienii europeni să nu cadă în plasă şi să fie atenţi la mesajele pe care le transmit. Observăm că Federaţia Rusă îşi măreşte efectivele la graniţa cu Ucraina. EUCOM a ridicat gradul de alertă şi cresc îngrijorările cu privire la ameninţările şi intimidările pe care Federaţia Rusă le-ar putea face la adresa Ucrainei. Accelerează în ritm alert şi procesul de propagandă şi de dezinformare pe reţelele de socializare, ghidonat de publicaţiile Kremlinului”, adaugă Buşoi.

El spune că liderii europeni nu trebuie să creeze false aşteptări.

„Toate aceste elemente trebuie luate în calcul şi avem obligaţia să îi informăm corect pe cetăţenii UE şi să nu creăm aşteptări false sau să cădem pradă unui joc de imagine sau de distorsiune a realităţii, făcut de Federaţia Rusă”, conchide Cristian Buşoi, preşedintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici