Descoperire. Un super-anticorp conceput în laborator, capabil să prevină şi să trateze COVID-19

A fost descoperit un „super-anticorp” monoclonal, conceput în laborator, capabil să trateze COVID. Anticorpul protejează de virus şi de variantele sale, spun cercetătorii.

1346 afișări
Imaginea articolului Descoperire. Un super-anticorp conceput în laborator, capabil să prevină şi să trateze COVID-19

Descoperire. Un super-anticorp conceput în laborator, capabil să prevină şi să trateze COVID-19

Descoperirea este rezultatul unui studiu publicat în „Nature”, realizat de o echipă de cercetători europeni, scrie La Stampa.

Particularitatea anticorpului monoclonal constă în recunoaşterea simultană a doi antigeni diferiţi ai virusului, motiv pentru care a şi fost numit „anticorp bispecific”.

Cercetătorii au unit doi anticorpi naturali într-o singură moleculă artificială, iar testele preclinice au arătat că protejează împotriva variantelor SARS-CoV-2, inclusiv cea britanică.

Spre deosebire de anticorpii care recunosc un singur antigen, cei bispecifici reduc semnificativ selecţia variantelor rezistente. Au o eficacitate ridicată, dar şi caracteristici care îl fac un candidat excelent pentru studii clinice, cu posibilitatea unei bune utilizări atât în ​​prevenirea bolii, cât şi în tratament.

„Anticorpul a fost dezvoltat ca parte a proiectului de cercetare ATAC (Antibody Therapy Against Coronavirus), finanţat de Consiliul European de Cercetare (ERC)”, explică Fausto Baldanti, şeful laboratorului de virologie moleculară San Matteo.

Proiectul de cercetare a avut ca scop dezvoltarea unei imunoterapii împotriva COVID-19 utilizând trei abordări diferite pentru a maximiza şansele de succes şi a exploata beneficiile.

Comisarul european pentru inovaţie, Mariya Gabriel, spune că datorită cercetării, această nouă descoperire ar putea preveni şi trata cazurile COVID-19, salvând vieţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici