Criza COVID-19 la Casa Albă: Donald Trump şi Melania Trump, testaţi pozitiv pentru coronavirus. Starea de sănătate a preşedintelui SUA | LIVE UPDATE

  • Potrivit unor surse republicane, Trump tuşeşte şi are febră. Preşedintele SUA, în vârsta de 74 de ani, intră în grupa de risc
  • Hope Hicks, unul dintre cei mai de încredere consilieri ai preşedintelui Donald Trump, a fost testată pozitiv pentru coronavirus.
  • Donald Trump şi soţia sa, Melania Trump, şi-au făcut testele şi s-au izolat.
  • Trump a primit rezultatele testului său şi a fost confirmat pozitiv COVID-19. Trump a anunţat că intră în izolare.
  • Sean Conley, medicul lui Trump, despre starea preşedintelui SUA: Îşi va îndeplini sarcinile în continuare
  • ULTIMA ORĂ: Joe Biden, rivalul democrat al lui Trump, a fost testat pentru Covid-19. Rezultatul primit în urmă cu puţin timp
23543 afișări
Imaginea articolului Criza COVID-19 la Casa Albă: Donald Trump şi Melania Trump, testaţi pozitiv pentru coronavirus. Starea de sănătate a preşedintelui SUA | LIVE UPDATE

COVID-19 la Casa Albă: Donald Trump şi Melania Trump au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. Anunţul preşedintelui SUA

Liderul de la Casa Albă, în vârstă de 74 de ani, a anunţat de dimineaţă că se află în carantină împreună cu soţia, adăugând că „vom trece peste asta ÎMPREUNĂ”.

UPDATE 20.00

Ultimele informaţii despre starea preşedintelui SUA. Trump tuşeşte şi are febră, spun surse republicane pentru Vanity Fair, iar prima doamnă este asimptomatică. 

Doi republicani aflaţi în contact strâns cu Casa Albă susţin că simptomele lui Trump sunt tusea şi febra, iar Melania, soţia sa, este asimptomatică.

”Sunt îngrijoraţi de starea preşedintelui din cauza vârstei sale”, a spus una dintre surse, citată de revista Vanity Fair.

De asemenea, sursele au declarat că Trump va dori să fie văzut în public cât mai curând posibil pentru a arăta că virusul nu l-a afectat. ”Va dori să iasă în public mult mai devreme decât cred oamenii,” a spus fostul oficial.

Dar un mare semn de întrebare apare în legătură cu campania lui Trump, cu doar 32 de zile rămase până la alegeri, în condiţiile în care timp de 14 zile nu poate ieşi nicăieri.

Republicanii apropiaţi de Trump discută ce fel de mesaj ar trebui să trimită preşedintele pentru a limita daunele politice. Ar putea să iasă şi să spună: ”Uite, am avut COVID şi nu a fost aşa de rău. Arată doar că sunt puternic şi că ar trebui să deschidem ţara”, a spus fostul oficial din West Wing.

Hope Hicks, una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale preşedintelui, a avut simptome mai pronunţate decât Trump. Două surse au declarat că a avut febră mare şi tuse, iar o sursă a adăugat că şi-a pierdut simţul mirosului. Se spune că Hicks este frustrată de faptul că Trump a ignorat virusul. A fost unul dintre puţinii angajaţi din West Wing care a purtat o mască în cadrul întâlnirilor, lucru pe care colegii săi i l-au reproşat.

UPDATE Joe Biden, rivalul democrat al lui Trump, a fost testat pentru Covid-19. Rezultatul primit 

Candidatul democrat, Joe Biden, a scris vineri că a primit rezultatele testelor Covid-19, şi a anunţat că atât el, cât şi soţia sa, Jill, au teste negative la noul coronavirus. Citeşte mai departe.....

 

UPDATE Cum se simte preşedintele SUA

Preşedintele Trump prezintă simptome uşoare ale noului coronavirus, potrivit informaţiilor oferite de două persoane familiare cu starea sa. 

Preşedintele a avut ceea ce o persoană a descris ca simptome asemănătoare răcelii.

Trump a participat joi la o strângere de fonduri la clubul său de golf din Bedminster N.J., unde a intrat în contact cu aproximativ 100 de persoane, iar un participant l-a descris pe preşedintele SUA ca fiind letargic.

UPDATE Vicepreşedintele Mike Pence şi soţia sa, testaţi 

„Aşa cum se întâmplă de câteva luni, vicepreşedintele Pence este testat în fiecare zi pentru COVID-19. În această dimineaţă, vicepreşedintele Pence şi a doua doamnă au dat rezultate negative la COVID-19. Vicepreşedintele Pence rămâne în stare bună de sănătate şi îi doreşte lui Trump să se vindece”, a anunţat purtătorul de cuvânt al vicepreşedintelui american, Devin O’Malley.

UPDATE Joe Biden, contracandidatul lui Trump, va fi şi el testat pentru coronavirus. În ce context s-ar fi putut contamina

Candidatul democrat la la Casa Albă, Joe Biden, urmează să fie testat astăzi pentru coronavirus, potrivit surselor CNN.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Trump şi rivalul său Biden au participat la prima confruntare televizată, organizată pentru alegerile prezidenţiale din SUA. Candidaţii nu şi-au dat mâna, însă Biden şi Trump nu au purtat măşti de protecţie în timpul dezbaterii, dar au stat la o distanţă considerabilă.

Potrivit Comisiei pentru dezbateri prezidenţiale, toţi cei care au participat la dezbaterea de la Universitatea Case Western Reserve ar urma să fie supuşi testelor pentru Covid-19 şi vor trebui să respecte alte protocoale de siguranţă a sănătăţii.

 

UPDATE Vladimir Putin îi transmite preşedintelui Trump ”recuperare rapidă”

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitry Peskov, a transmis un mesaj preşedintelui Trump, în care îi urează o însănătoşire grabnică.

De asemenea, a adăugat că preşedintele Vladimir Putin va fi vaccinat în curând pentru COVID-19. Kremlinul va emite un comunicat special în acest sens, atunci când se va întâmpla.

 

UPDATE  Sean Conley, medicul lui Trump, despre starea preşedintelui SUA: Îşi va îndeplini sarcinile

Dr. Sean Conley a acceptat cererea preşedintelui de a primi hidroxiclorochină, un medicament nedovedit pentru tratarea coronavirusului. Coney este un vetern al marinei americane şi este certificat în osteopatie.

„Eu şi echipa medicală de la Casa Albă suntem vigilenţi şi apreciez sprijinul oferit de unii dintre cei mai profesionişti, dar şi sprijinul oferit de instituţiile medicale din ţară”, a spus medicul lui Trump. „Cu siguranţă, preşedintele o să îşi îndeplinească în continuare sarcinile, fără întrerupere, în timp ce îşi revine şi vă ţinem la curent cu evoluţia lucrurilor”, ai spus medicul.

  • Doctorul Sean Conley a fost medaliat de Statul Major General Român, în 2014, cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenţei din România. Conley a luat parte la operaţiunea ISFA şi a depus eforturi remarcabile, pentru a sprijini medical militarii români. El a salvat viaţa unui soldat român, rănit de un dispozitiv exploziv, în 2014, în cadrul Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri” , petrecut în Afganistan.

UPDATE Care au fost declaraţiile lui Donald Trump despre pandemia de coronavirus până acum?

Statele Unite ale Americii înregistrează cele mai multe decese şi infectări, raportat la numărul de locuitori. Însă, preşedintele Americii, Donald Trump, a ales să minimizeze gravitatea efectelor pandemiei.

UPDATE Reacţii în lanţ după infectarea lui Donald Trump cu SARS-CoV-2. „Dacă preşedintele SUA poate fi infectat, virusul nu are limite”

Donald Trump a fost depistat pozitiv pentru noul coronavirus, iar vestea a declanşat reacţii în lanţ în întreaga lume, arată New York Times. Nu este prima oară când veştile de la Casa Albă zguduie mapamondul, dar de data aceasta nu mai este vorba despre faptele sau declaraţiile deseori controversate ale actualului preşedinte al Statelor Unite. 

UPDATE China oferă o reacţie uşor agresivă la vestea că preşedintele Trump s-a îmbolnăvit cu COVID-19

Hu Xijin, redactorul şef al ziarului chinez Global Times, a scris că Trump şi prima doamnă ”au plătit preţul pe care îl meritau”. Încă de la începutul pandemiei, Trump a avut comentarii dure la adresa Chinei.

Hu Xijin este de părere că vestea infectării lui Trump cu COVID-19 ”aruncă o umbră de îngrijorare peste populaţia deja dezbinată şi îi afectează campania electorală. Cu atât mai mult cu cât se întâmplă după haosul de la prima dezbatere politică dintre el şi Biden.”

UPDATE Trump participa ieri la un miting în Minnesota şi nu purta muscă

Preşedintele Trump a participat cu o zi în urmă la un miting cu alegătorii săi, în Minnesota şi nu purta mască.

Nici mulţimea de susţinători ai lui Trump nu respecta măsurile de distanţare socială şi prevenire.

Sursă foto: EPA

Sursă foto: profimedia

UPDATE Asistenţii preşedintelui Trump şi toţi cei din staff-ul său vor fi testaţi pentru a afla dacă s-au infectat cu COVID-19

În luna mai, secretarul de presă al vicepreşedintelui Mike Pence, Katie Miller, a fost testată pozitiv. Consilierul pentru securitate, Robert O'Brien, agenţi ai serviciilor secrete şi alţi câţiva membri din staff-ul Casei Albe au fost testaţi pozitiv în trecut şi s-au recuperat între timp. 

UPDATE Melania Trump a transmis un mesaj americanilor pe Twitter

Melania Trump a anunţat pe conturile de social media că ea şi preşedintele SUA, Donald Trump, au COVID-19. Prima Doamnă şi-a amânat toate angajamentele.

„Aşa cum li s-a întâmplat prea multor americani anul acesta, eu şi Donald Trump suntem în carantină acasă după ce am fost testaţi pozitiv pentru COVID-19. Ne simţim bine şi am amânat toate angajamentele viitoare. Vă rugăm să vă asiguraţi că rămâneţi protejaţi şi vom trece peste asta împreună”, a scris Melania Trump.

 

UPDATE Donald Trump a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19

Donald Trump şi Melania Trump au primit rezultatele testului pentru noul coronavirus şi au fost declaraţi pozitiv COVID-19.

Preşedintele american a făcut anunţul oficial pe contul său de Twitter.

 

Au trecut două zile de la prima dezbatere electorală directă Trump - Biden, când cei doi candidaţi pentru preşedinţia SUA s-au aflat faţă în faţă. VEZI AICI ce au spus Trump şi Biden despre pandemia COVID-19, economia SUA, schimbările climatice şi conflictul rasial.

Preşedintele american Donald Trump a fost testat pentru coronavirus

Preşedintele american Donald Trump a fost testat pentru coronavirus după ce un important consilier din echipa sa a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19. Atât preşedintele cât şi prima doamnă aşteaptă rezultatele testelor. Ambii soţi au intrat în procedura de carantină.

Hope Hicks este unul dintre cei mai apreciaţi consilieri ai administraţiei Trump. Ea a petrecut un timp substanţial în compania preşedintelui în ultima săptămână, înainte de a fi testată pozitiv, relatează Deutsche Welle.

Tweet

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici