Ce au spus Trump şi Biden despre pandemia COVID-19, economia SUA, schimbările climatice şi conflictul rasial

  • Donald Trump şi Joe Biden au abordat aseară mai multe subiecte ”fierbinţi”, atacându-se reciproc
  • Pandemia a fost arma cea mai puternică utilizată de Biden dar Trump a reuşit să-l întrerupă de mai multe ori cu replici
  • Clima, alegerile, pandemia şi problemele rasiale au constituit principalele subiecte de discuţie
6715 afișări
Imaginea articolului Ce au spus Trump şi Biden despre pandemia COVID-19, economia SUA, schimbările climatice şi conflictul rasial

FOTO: Profimedia

Într-o dezbatere electrorală care s-a remarcat prin atacuri şi întreruperi, ideile au reprezentat mai degrabă un pretext pentru sabotarea adversarului. Principalele teme abordate de cei doi au fost pandemia de COVID-19, schimbările climatice, economia SUA sau conflictele rasiale.

Dezbatere Trump-Biden: Pandemia COVID 19

Unul din subiectele cele mai controversate a fost totuşi pandemia COVID 19, SUA fiind în top 3 ţări ca număr de infectări.

Joe Biden a precizat că administraţia Trump nu şi-a făcut treaba cum trebuie în timp ce preşedintele Donald Trump a amintit că Obama şi democraţii care-l susţin pe Biden nu au reuşit să gestioneze epidemia de gripă porcină, mai puţin gravă.

”Avem 4 % din populaţia lumii şi 20% din victime”, a spus Biden precizând că Donald Trump şi staff-ul său nu au gestionat bine pericolul coronavirusului.

Pe de altă parte, Trump s-a apărat spunând că Biden ”nu ar fi putut face tot ce a făcut el”, referindu-se la măsurile aplicate în pandemie. 

Trump a spus că ”a scăzut preţurile la medicamente” şi că ”suntem la câteva săptâmâni de un vaccin”.

Dezbatere Trump-Biden: Fraudarea alegerilor şi numărarea voturilor

Biden a făcut referire la atacurile lui Trump împotriva votului prin poştă, despre care preşedintele a susţinut că este expus fraudelor.
 
Biden a menţionat că Trump însuşi a votat prin poştă în ultimii ani.
 
Preşedintele Trump a precizat că nu va admite pierderea alegerilor dacă va considera că rezultatele au fost „manipulate”. 
 
„Îi veţi îndemna pe susţinători să rămână calmi până la anunţarea rezultatelor şi să nu se angajeze în vreo nelinişte civilă şi promiteţi în această seară că nu veţi declara victoria până când alegerile nu vor fi certificate în mod independent?” a întrebat moderatorul Chris Wallace.
 
„Îi îndemn pe susţinători să meargă la vot şi să urmărească alegerile cu mare atenţie”, a spus Trump. „Dacă sunt alegeri corecte, sunt 100% la bord. Dar dacă văd zeci de mii de buletine de vot manipulate, nu pot fi de acord cu asta.”

Dezbatere Trump-Biden: Schimbările climatice

”Vreau ape curate şi aer curat, dar nu vreau să ne distrugem afacerile. În legătură cu incendiile, avem nevoie de o mai bună gestionare a incendiilor, avem copaci bătrâni şi uscaţi. Cred că trebuie să avem ape curate şi aer curat şi să plantăm 1 milion de copaci. Tot aud California arde, California arde! Avem copaci care ard mai uşor în California. Sunt de acord cu maşinile electrice dar ce au făcut în California este nebunie”, a precizat Trump.
 
Biden a negat că ar susţine Green New Deal, un plan al democraţilor. ”Nu este planul meu, eu am altul”, a spus Biden stârnind ironiile lui Trump: ”Asta chiar este o declaraţie”.

Dezbatere Trump-Biden: Conflictele rasiale

Trump a fost acuzat de Joe Biden privind faptul că îi susţine pe albii rasişti care se cred superiori, lucru negat de Trump.
În acelaşi timp, Donald Trump a pretins că Joe Biden i-a numit pe afro-americani drept ”super-prădători” în 1994. De asemenea, Joe Biden a negat acest lucru spunând că nu este adevărat.
 
„Nimeni, nimeni, nu ar trebui să voteze pentru niciun partid în funcţie de rasă, religie, origini”, a spus Joe Biden.
 
Trump i-a amintit adversarului său rolul jucat în elaborarea proiectului de lege privind criminalitatea din 1994 care este unul controversat.
 
Biden a răspuns abordând recentele proteste anti-rasism, spunând: „Violenţa ca răspuns nu este niciodată adecvată. Niciodată adecvat. Protestul paşnic este. Violenţa nu este niciodată potrivită”.

Dezbatere Trump-Biden: Economia SUA

Donald Trump a fost acuzat că nu a ajutat micile întreprinderi americane care suferă din cauza pandemiei de coronavirus. Biden a  spus că SUA se confruntă cu o redresare economică în formă de K din cauza pandemiei, ceea ce înseamnă că cei mai bogaţi americani beneficiază în timp ce americanii obişnuiţi se luptă.
 
Trump şi-a apărat reacţia la pandemie, la un moment dat în mod defensiv, spunând: „Eu sunt cel care a readus fotbalul”.

Dezbatere Trump-Biden: Afacerile fiului lui Biden

În afara topicelor agreate de către staff-urile celor doi candidaţi s-a strecurat şi unul mai puţin aşteptat. Atacându-l pe Trump cu privire la unele declaraţii prin care i-ar fi numit pe cei cu carieră militară ”fraieri”, Biden a nimerit într-un subiect destul de controversat. 
 
”Fiul meu e un patriot, nu un fraier”, a spus Biden referindu-se la Beau Biden care a luptat în Irak. Trump a parat imediat. ”Eu îl ştiu pe Hunter care avea probleme cu cocaina şi nu avea job până nu ai devenit vicepreşedinte. După aceea a făcut milioane în Ucraina”, a atacat Trump referindu-se la o investigaţie federală privind activitatea lui Hunter Biden, celălat fiu, în Ucraina. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici