Dosar penal în cazul focarului de COVID-19 de la căminul de bătrâni Craiova

  • 126 de bătrâni şi angajaţi ai căminului s-au îmbolnăvit de COVID-19
  • Poliţiştii din Dolj au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor
  • Angajată a căminului: Acolo este ca la Auschwitz. Sunt bolnavi care zac inconştienţi
5779 afișări
Imaginea articolului Dosar penal în cazul focarului de COVID-19 de la căminul de bătrâni Craiova

Dosar penal în cazul focarului de COVID-19 de la căminul de bătrâni Craiova

Acuzaţii grave la adresa conducerii căminului de bătrâni Craiova, acolo unde 126 de vârstnici şi angajaţi s-au îmbolnăvit cu virusul SARS-CoV-2. Sub protecţia anonimatului, una dintre salariatele infectate spune că  bătrânii sunt lăsaţi să zacă în camere. Aceasta spune că angajaţii nu au echipamente şi nici dezinfectanţi.

Bătrânii bolnavi sunt ţinuţi în centru pentru că ar ocupa loc în spital, spune Iuliana Manea, coordonator în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Angajat căminul de bătrâni Craiova: Ştiţi cu ce dezinfectez, doamnă, eu? Cu două pastile de cloramină, că una o dau la vase, la bucătărie. Acolo e ca la Auschwitz. Sunt bolnavi care zac inconştienţi iar doamnele asistente ne dădeau nouă medicamentele să le dăm. Nu voiau să intre, să nu fie infectate. Au murit mai mulţi. Cel puţin pe etajul 4 erau trei sau patru să moară azi dimineaţă.”

Iuliana Manea, coordonator DSP Dolj: Aceste persoane necesită îngrijiri speciale. Dacă i-am fi dus în spital am fi blocat un spital pentru pacienţii care necesitau, în mod special, asistenţă medicală. Adică cei cu forme medii şi forme grave.

Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt IPJ Dolj: În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din judeţul Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la un cămin de persoane vârstnice, din Craiova, au fost persoane confirmate pozitiv cu virusul COVID-19.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici