Efectul coronavirus: filmul „Contagion”, printre cele mai urmărite producţii Warner, la 9 ani de la premieră

  • După o lună, pelicula este a doua cea mai vizionată producţie Warner Bros în 2020.
  • Shamberg a explicat şi că filmul caută să ofere o alinare şi descrie un virus mult mai periculos decât Covid-19.
  • „A cam anticipat ştirile false care vor fi folosite de unii oameni pentru scopuri personale”, spune Shamberg.
4231 afișări
Imaginea articolului Efectul coronavirus: filmul „Contagion”, printre cele mai urmărite producţii Warner, la 9 ani de la premieră

Efectul coronavirus: filmul „Contagion”, printre cele mai urmărite producţii Warner, la 9 ani de la premieră

Pelicula „Contagion: Pericol nevăzut”, de Steven Soderbergh, este printre cele mai urmărite producţii Warner, la 9 ani de la premieră, arată Indie Wire.Thrillerul care urmăreşte declanşarea unei epidemii a revenit în atenţia publicului pe fondul îngrijorării legate de răspândirea noului coronavirus.

Filmul regizat de Steven Soderbergh în 2011, „Contagion: Pericol nevăzut”, a reapărut în clasamentele de vizionări în luna ianuarie, odată cu declanşarea epidemiei cu noul coronavirus în afara Chinei. După o lună, pelicula este a doua cea mai vizionată producţie Warner Bros în 2020.

„Nu încercăm să speriem spectatorii că o să moară toată lumea”, spune producătorul peliculei, Michael Shamberg, care a completat „Vrem doar să îi speriem pe oameni cu ideea că poţi să faci ceva”.

Shamberg a explicat şi că filmul caută să ofere o alinare şi descrie un virus mult mai periculos decât Covid-19.

„Arată că va exista o soluţie şi că umanitatea îşi va reveni”, spune cineastul.

Scenariul peliculei a fost scris de Scott Z. Burns, insistând atât asupra detaliilor ştiinţifice legate de o epidemie, cât şi asupra reacţiei publicului. Cel de-al doilea aspect este foarte relevant astăzi, consideră Shamberg. Partea de panică este descrisă detaliat. Personajul interpretat de Jude Law este unul dintre adepţii teoriilor conspiraţiei care profită de pe urma izbucnirii epidemiei.

„A cam anticipat ştirile false care vor fi folosite de unii oameni pentru scopuri personale”, spune Shamberg.

sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici