Focar de coronavirus lângă Bucureşti, la Popeşti Leordeni. 35 de cazuri de COVID-19, depistate la muncitori indieni

  • 35 de cetăţeni din India, angajaţi ai unei firme cu sediul în Popeşti-Leordeni au fost depistati cu SARS-CoV-2.
  • O parte dintre aceştia au intrat în ţară prin Punctul de Control/Trecere de Frontieră Aeroport Otopeni în data de 20.04.2021.
  • 19 dintre bolnavi au fost internaţi în spitalele din Bucureşti
1317 afișări
Imaginea articolului Focar de coronavirus lângă Bucureşti, la Popeşti Leordeni. 35 de cazuri de COVID-19, depistate la muncitori indieni
Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a anunţat că a fost depistat un focar de infecţie cu SARS-CoV-2 la 9 cetăţeni din India, angajaţi ai
unei firme cu sediul în Popeşti-Leordeni.
 
Aceştia au intrat în ţară prin Punctul de Control/Trecere de Frontieră Aeroport Otopeni în data de 20.04.2021, prezentând teste RT-PCR negative, potrivit unui comunicat.
 
În data de 26.04.2021, aceştia au fost depistaţi cu SARSCoV-2 în urma efectuării unor teste antigen rapide.
 
Cei 9 angajaţi au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testaţi preventiv înainte de a intra în comunitate. 
 
De asemenea, DSP Ilfov a informat că alţi 26 de cetăţeni străini din India, angajaţi ai unei alte firme care îşi desfăşoară activitatea în localitatea Popeşti-Leordeni, au fost depistaţi cu SARS-CoV-2 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 - 20.04.2021.
 
Dintre cele 35 de persoane care au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2, în prezent se află internate 19 persoane, dintre care 18 persoane la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti şi 1 persoană la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”.
 
Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se află, în continuare, în izolare în localitatea Popeşti-Leordeni.

O parte dintre pacienţii internaţi au fost depistaţi cu varianta britanică, iar alţii cu o variantă indiană.

„În data de 30.04.2021, pacienţilor internaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale <Victor Babeş> li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR şi a secvenţierii, iar în după-amiaza zilei de 03/05/2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secvenţiere pentru varianta britanică la 3 pacienţi, precum şi pentru o variantă indiană, alta faţă de cea care a provocat situaţia epidemiologică actuală din India, la alţi 7 pacienţi. Alţi 5 pacienţi au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezintă o variantă ce determină îngrijorare. În 3 cazuri probele au o încărcătură virală mică neconcludentă”, au mai precizat reprezentanţii INSP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici