GSK şi Sanofi încep un nou studiu pentru vaccinul COVID-19 după eşecul de anul trecut

  • GlaxoSmithKline şi Sanofi au anunţat că au început un nou studiu clinic al posibilului vaccin anti-COVID-19.
  • Cele două companii, britanică şi franceză, îşi propun să ajungă la etapa finală de testare în trimestrul al doilea.
  • Studiul va testa două injecţii administrate la distanţă de 21 de zile.
794 afișări
Imaginea articolului GSK şi Sanofi încep un nou studiu pentru vaccinul COVID-19 după eşecul de anul trecut

Foto: Profimedia

Compania GlaxoSmithKline din Marea Britanie şi laboratorul francez Sanofi au anunţat luni că au început un nou studiu clinic al posibilului vaccin anti-COVID-19 pe bază de proteine. Cele două companii îşi propun să ajungă la etapa finală de testare în trimestrul al doilea al anului, relatează Reuters.
 
Dacă rezultatele vor fi concludente, cei doi producători de medicamente speră ca  vaccinul lor să fie aprobat până în al patrulea trimestru, după ce obiectivul iniţial a fost prima jumătate a acestui an.
 
”Acest nou studiu de faza a doua va evalua potentialul unei formule rafinate de antigeni pentru a obtine un raspuns imun optim, in special la adultii în varsta,” se arată în comunicatul dat de Sanofi.
 
Anunţul vine după ce în decembrie, Sanofi şi partenerul britanic au declarat că studiile clinice de fază I şi II au arătat un răspuns imun insuficient la persoanele în vârstă.
 
Noul studiu va avea ca scop evaluarea siguranţei, toleranţei şi răspunsului imun al vaccinului la 720 de adulţi sănătoşi din Statele Unite, Honduras şi Panama.
 
Sanofi şi GSK utilizează aceeaşi tehnologie bazată pe proteine recombinate ca unul dintre vaccinurile gripale sezoniere Sanofi. Acesta va fi cuplat cu un adjuvant, o substanţă care acţionează ca un rapel al serului, realizat de GSK.
 
Studiul va testa două injecţii administrate la distanţă de 21 de zile.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici