Guvernul olandez decide dacă va restricţiona circulaţia populaţiei pe timp de noapte. Astfel de măsuri nu s-au mai impus de la Al Doilea Război Mondial

  • Începând de vineri seara, olandezii nu vor mai putea părăsi domiciliul în intervalul orar 20:30-04:30, conform prim-ministrului Mark Rutte.
  • Guvernul va fi în şedinţă în decursul zilei de azi şi va discuta şi alte măsuri, urmând să anunţe măsurile agreate spre seară.
  • Pe lista de discuţie se află şi măsura blocării zborurilor dinspre Marea Britanie şi Africa de Sud, pentru a limita răspândirea noilor tulpini ale coronavirusului.
544 afișări
Imaginea articolului Guvernul olandez decide dacă va restricţiona circulaţia populaţiei pe timp de noapte. Astfel de măsuri nu s-au mai impus de la Al Doilea Război Mondial

Guvernul olandez decide azi introducerea caratinei parţiale la nivel naţional, pentru prima dată de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Măsura adoptată are rolul de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, conform celor de la Reuters.

Începând de vineri seara, olandezii nu vor mai putea părăsi domiciliul în intervalul orar 20:30-04:30, decât în cazuri speciale. Şcolile şi business-urile non-esenţiale au fost deja închise în luna decembrie, iar barurile şi restaurantele au fost închise în urmă cu două luni.

Noile măsuri ale guvernului vor rămâne în vigoare până pe 9 februarie, cel puţin, conform prim-ministrului Mark Rutte.

Membri din diferite partide au criticat decizia guvernului şi au anunţat că nu vor susţine iniţiativa, prin prisma încărcăturii istorice. Olanda nu a mai dispus de un astfel de program restrictiv de pe vremea celui de-Al Doilea Război Mondial, când Germania a ocupat Olanda. Cu toate acestea, carantina de noapte este o măsură ce poate fi impusă şi fără participarea celorlalte partide, dacă guvernul va decide adoptarea măsurii.

Guvernul va fi în şedinţă în decursul zilei de azi şi va discuta şi alte măsuri, urmând să anunţe măsurile agreate spre seară. Pe lista de discuţie se află şi măsura blocării zborurilor dinspre Marea Britanie şi Africa de Sud, pentru a limita răspândirea noilor tulpini ale coronavirusului.

În ultimele 3 săptămâni, în Olanda, numărul cazurilor COVID-19 a scăzut însă cadrele medicale au avertizat că noile tulpini prezintă un grad de infecţiozitate ridicat şi ar putea duce la un nou colaps al spitalelor dacă nu se iau măsuri.

Guvernul actual gestionează epidemia COVID-19 în calitate de guvern interimar, după ce săptămâna trecută Mark Rutte a înaintat demisia guvernului regelui Willem-Alexander, din cauza scandalului alocaţiilor. Rutte a anunţat că guvernul va continua să gestioneze epidemia de coronavirus până la învestirea unui nou guvern, în urma alegerilor de pe 17 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici