În lipsa unui vaccin, Andrei mizează pe imunizarea de grup / Medic infecţionist: „Dacă opreşti şi închizi totul, când redeschizi, virusul se va răspândi din nou”

  • În lipsa unui vaccin, Andrei îşi pune speranţa în imunizarea de grup
  • Andrei: Ne protejăm, dar avem nevoie să ne şi desprindem de pandemie
  • Mihai Netea, medic infecţionist: Dacă opreşti totul, când redeschizi, virusul se va răspândi din nou
4110 afișări
Imaginea articolului În lipsa unui vaccin, Andrei mizează pe imunizarea de grup / Medic infecţionist: „Dacă opreşti şi închizi totul, când redeschizi, virusul se va răspândi din nou”

În lipsa unui vaccin, Andrei mizează pe imunizarea de grup / Medic infecţionist: „Dacă opreşti şi închizi totul, când redeschizi, virusul se va răspândi din nou”

Andrei are 21 de ani şi a ajuns pentru prima dată la mare, anul acesta. Tânărul spune că nu concepe să se izoleze toată vară în casă, doar pentru că autorităţile îl anunţă că aşa ar fi mai sigur.

Cum adică, avem liber la plajă, dar e recomandat să nu mergem?”, se întreabă, Andrei. Tânărul spune că, în lipsa unui vaccin, îşi pune toată speranţa în imunizarea de grup. Crede că este singura care îl poate ajuta şi mizează pe sănătatea de fier pe care încă o are.

Doctorul infecţionist Mihai Netea din Olanda, specialist în studierea sistemului imunitar, declara recent că „dacă închizi şi opreşti complet totul, cu o imunizare în populaţie de doar 5-10%, când redeschizi, virusul se va răspândi din nou”.

Dacă ne uităm la statistici, într-adevăr a crescut numărul cazurilor de noi infectări cu virusul SARS-CoV2, mai ales în zonele unde tinerii îşi petrec vacanţele. La mare şi la munte. De exemplu, Braşovul ocupă un loc nedorit în topul judeţelor cu cele mai multe infectări. Astăzi, erau anunţate 1997 de cazuri.

Andrei Cocotă: Cred că ne ajută că suntem tineri şi nu o să prindem acest virus. Chiar ne-am bucurat că am reuşit să venim la mare după atâta perioada de stat în casă, să ne rupem de toată pandemia asta. Mizăm pe imunitatea de grup. Mi-am asumat, îmi este puţin frică dar am zis să încercăm. Ne luăm măsuri de protecţie, avem imunitate.

Andreea Şerban: Sunt studentă şi lucrez. Îmi place foarte mult să mă destind puţin. Nu cred totuşi că coronavirusul ar fi o piedică în a ne petrece vacanţele la mare. Încercăm să folosim masca peste tot când intrăm în supermarket. Uneori şi pe faleză când sunt mulţi oameni.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici