În Rusia mor de 16 ori mai mulţi medici de coronavirus decât în alte ţări cu un număr similar de cazuri

  • O analiză a Mediazona a descoperit că 7% din totalul deceselor cauzate de COVID-19 în Rusia au fost în rândul cadrelor medicale
  • În Iran, una dintre cele mai lovite ţări de pandemie procetul este mult mai mic fiind de 1,59%
  • Rusia are aproape 300.000 de cazuri raportate şi peste 2.800 de decese, relatează Business Insider
2021 afișări
Imaginea articolului În Rusia mor de 16 ori mai mulţi medici  de coronavirus decât în alte ţări cu un număr similar de cazuri

În Rusia mor de 16 ori mai mulţi medici de coronavirus decât în restul ţărilor

Un studiu realizat în Rusia a descoperit că cel puţin 186 de persoane ce lucrează în sistemul medical au murit în urma infecţiei cu COVID-19. Raportat la numărul total al deceselor înregistrate în Rusia rezultă că aproximativ 7% din decese s-au înregistrat în rândul personalului medical. Procentul este unul dintre cele mai mari din lume depăşind ţări cu sisteme medicale mult mai slabe.

Unul din 15 decese este înregistrat în rândul personalului medical în Rusia. Cifra este de 16 ori mai mare decât în ţările cu un număr de cazuri similar raportat la populaţie.

A doua ţară ca procent al deceselor în rândul personalului medical a fost Iran cu 1,59% . În Marea Britanie, Italia, Spania şi SUA procentul este sub 1%.

Realizatorii studiului dau două posibile explicaţii. Fie numărul deceselor la nivel naţional este mult subevaluat, fie personalul medical este expus unui risc foarte mare din lipsa de echipament de protecţie.

Rusia este suspectată că raportează mai puţine cazuri de infecţie şi decese. Oficialii ruşi au negat acest lucru şi au ameninţat că vor lua acreditarea publicaţiilor precum New York Times sau Financial Times care au pus întrebări asupra numărului oficial raportat de Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici