Incident în Brăila. Autorităţile au refuzat să primească 20 de persoane infectate cu COVID-19 din Vrancea

  • Autorităţile din judeţul Brăila au refuzat să primească 20 de persoane infectate cu COVID-19 de la un spital din judeţul Vrancea
  • La final, pacienţii au ajuns la spitalul din Focşani
  • Un incident asemănător s-a produs în urmă cu şase săptămâni când Brăila a refuzat să primească pacienţi din Galaţi.
5576 afișări
Imaginea articolului Incident în Brăila. Autorităţile au refuzat să primească 20 de persoane infectate cu COVID-19 din Vrancea

Un incident în Brăila. Autorităţile au refuzat să primească 20 de persoane infectate cu COVID-19 din Vrancea

Discuţiile au apărut în urma unei dispoziţii a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei din cadrul MAI, din data de 8 mai. Conform documentului 20 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 urmau să fie transferaţi de la Spitalul Municipal Adjud la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. „În data de 08.05.2020, se va desfăşura un transfer de pacienţi confirmaţi COVID-19, de la spitalele din judeţul Vrancea, astfel: de la Spitalul Municipal Adjud, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Secţia Boli Infecţioase, 20 de pacienţi asimptomatici şi forme uşoare", se arăta în dispoziţia trimisă centrelor judeţene de coordonare.

Imediat, autorităţile brăilene au luat atitudine anunţând că refuză transferul de pacienţi.

„Oameni buni, spitalul este coordonat de Ministerul Sanătăţii în această perioadă, deci sub nicio formă eu nu am fost înştiinţat de această decizie, iar Spitalul a primit informaţia oficială pe fax în timp ce pacienţii erau în drum spre spitalul din Brăila. Aflând prea târziu de această decizie, am crezut că nu am timpul necesar sa întervin, însă după o discuţie cu factorii de decizie de la nivel naţional, am spus răspicat că la Brăila se vor trata de COVID-19 doar cetăţenii judeţului”, a scris preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Chiriac, pe Facebook.

Explicaţii a solicitat şi primarul oraşului Brăila care a solicitat ca pacienţii să fie mutaţi la Focşani.

„A venit un document dimineaţă despre pacienţi de la Adjud. Am întrebat de ce să-i aducă la Brăila. Este mai aproape pentru ei la Focşani. Dacă ei au spaţii în spital la Focşani, de ce să vină la Brăila? Este deranjant pentru pacienţi, pentru familiile lor”, i-a spus corespondentului MEDIAFAX, primarul oraşului Brăila, Maarian Dragomir.

După protestul brăilenilor, reprezentanţii Prefecturii Vrancea au decis să nu-i mai mute pe pacienţi.

„În cursul zilei de astăzi, din ordinul şefului Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, motivat de aglomerarea spitalelor de la Adjud şi Focşani cu pacienţi infectaţi cu COVID-19, s-a dispus transferul a 50 de pacienţi cu forme uşoare sau asimptomatici la spitalele din Brăila (20 de pacienţi de la Adjud) şi Rm Sărat (30 de pacienţi de la Focşani). După o analiză a situaţiei, Instituţia Prefectului Judeţului Vrancea a decis ca pacienţii să nu mai fie transferaţi, către spitalele respective fiind redirecţionaţi viitorii pacienţi care se vor încadra la categoria menţionată”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii Prefecturii Vrancea.

Brăila este în topul judeţelor cu cele mai puţine cazuri de infectare cu COVID-19. Scandalul izbucnit vineri nu este primul de acest tip. La sfârşitul lunii martie, autorităţile brăilene au protestat vehement în urma apariţiei unei solicitări a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi privind realizarea unui centru regional pentru bolnavii cu COVID-19 la Brăila. Conform planului care a stârnit controverse, spitalele din Galaţi ar fi preluat toţi bolnavii din Brăila care nu sunt infectaţi cu noul virus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici