Japon Times: Purtare de măştii poate duce la probleme de sănătate în anumite cazuri

Echipamentul de protecţie care limitează răspândirea virusului poate duce la alte probleme de sănătate potrivit unui raport apărut în presa japoneză.

2675 afișări
Imaginea articolului Japon Times: Purtare de măştii poate duce la probleme de sănătate în anumite cazuri

Majoritatea oamenilor care doresc să îşi defăşoare activitatea sau să călătorescă în vara acesta au luat deja în considerare un element adiţional. Purtarea măşti recomandată în anumite ţări sau obligatorie în alte ţări poate duce în anumite cazuri la probleme de sănătate.

Acest aspect a fost raportat de experţi în publicaţia Japan Times. Aceştia au explicat că odată cu creşterea temperaturii respiraţia va fi mai dificilă. Muşchii respiratori sunt stresaţi ceea ce conduce la reducerea respiraţiei, iar acest lucru facilitează acumularea de căldură în organism, precizează experţii.

Doctorul Yasufumi Miyake director al Secţiei de Urgenţă de la Spitalul Universitar din Tokyo a recomandat celor ce poartă mască să consume apă în mod regulat şi să nu depună un efort prea mare pentru a evita deshidratarea ce poate creşte în urma purtării măştii.

"Cu sigranţă trebuie să evitaţi exerciţiile când purtaţi măscă", spune Noriyuki Koibuchi, profesor la Universitatea de medicină Gunma.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici