Legea e…facultativă. Mai multe persoane din Olt depistate pozitiv pentru coronavirus refuză internarea în spital

  • În Olt, peste 200 de persoane depistate cu COVID-19 refuză să meargă la spital
  • Potrivit legii, persoanele pozitive la COVID-19 trebuie să stea maximum 48 de ore în spital
  • Avocat: “ În astfel de cazuri trebuie sesizate organele de cercetare penală.”
4268 afișări
Imaginea articolului Legea e…facultativă. Mai multe persoane din Olt depistate pozitiv pentru coronavirus refuză internarea în spital

Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-ai speriat acum două luni când autorităţile te ameninţau cu “legea carantinării şi izolării”  pentru că nu voiai să stai internat în spital? Ei bine, uite că nu păţeşti nimic dacă refuzi să mergi la spital, chiar şi pentru două zile.

Îţi demonstrează cele 205 persoane din judeţul Olt, confirmate cu COVID-19, care n-au ajuns nici măcar până la uşa instituţiilor medicale.

Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, spune că aceşti pacienţi se consider asimptomatici, aşa că refuză internarea. Cei care respect legea sunt doar cei care au nevoie de concediu medical.

Lucian Purcaru, un IT-ist din Craiova, este revoltat atât pe bolnavii care nu stau să fie consultaţi de medic, cât şi pe autorităţile care nu iau măsuri. Iar avocatul Ciprian Mitoşeriu îi dă dreptate. Este un caz penal, spune acesta.

Dacă refuzi să mergi la spital pentru că tu crezi că eşti asimptomatic, ai grijă! COVID-19 este o boală imprevizilă, spune medicul infecţionist Adrian Marinescu. În câteva ore te-ai putea trezi că ajungi direct în ATI.

Gabriela Gogiu – purtător de cuvânt DSP Olt: “ Conform actului legislativ, fiecare caz confirmat ar trebui să fie internat cele 48 de ore pentru o evaluare de către medicul infecţionist.(...) Până în prezent, au refuzat 205 persoane. Au refuzat internarea.”

Lucian Purcaru: “ De unde ştiu eu că un coleg nu are covid? A refuzat internarea în spital. Vine la serviciu şi ne îmbolnăveşte pe toţi. DSP-ului îi spune că stă în izolare, dar de unde ştiu eu că el nu ieşe din casă?”

Ciprian Mitoşeriu – avocat: “ DSP-urile  şi cadrele medicale au posibilitatea de a lua la cunoştinţă când sunt încălcate normele legale.În cazul de faţă am vorbit mai mult de Legea 136, dar sunt şi alte acte normative emise anul acesta şi care au acelaşi scop, context în care, datoria lor ar fi să sesizeze organele de cercetare penală.”

Adrian Marinescu – medic infecţionist: “ Acea evaluare iniţială care se face la spitalul dedicat este importantă pentru că stabileşte dacă pacientul are factori de risc şi dacă ar avea o probabilitate mai mare să evolueze prost pe viitor.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici