LISTA ţărilor care interzic accesul românilor sau impun carantina la sosire

  • Odată cu creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în România, tot mai multe ţări ne interzic accesul sau ne impun carantina/izolarea la sosire.
  • Austria este ultima ţară care ne impune restricţii de călătorie, după ce şi Marea Britanie a inclus România pe lista ţărilor nesigure.
  • Dacă îţi doreai să ajungi zilele astea în Malta, nu e posibil. Mai multe ţări interzic accesul românilor.
31137 afișări
Imaginea articolului LISTA ţărilor care interzic accesul românilor sau impun carantina la sosire

LISTA ţărilor care interzic accesul românilor sau impun carantina la sosire

Dacă ieri ţi-am prezentat lista ţărilor în care poţi călători liber, fără prea multe griji, azi îţi voi spune şi care sunt statele în care nu poţi merge, cel puţin pentru moment, sau cele care îţi impun carantina/izolarea de îndată ce ajungi acolo.

În contextul în care numărul de infectări cu COVID-19 este în creştere în România, în ultimele 24 de ore fiind raportat un număr record de 555 de noi cazuri de îmbolnăvire, românii primesc tot mai multe restricţii de călătorie. Mai multe ţări interzic complet accesul românilor, Malta fiind una dintre acestea. Aşadar, dacă te-ai gândit că vei merge în vacanţă în micuţul stat insular, să ştii că momentan nu poţi. Norvegia şi Finlanda ce restricţionează accesul persoanelor venite din România, în timp ce Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase nopţi de cazare pentru a te primi. 

Totodată, există mai multe ţări din Europa ce au decis ca persoanele ce ajung din România pe teritoriul lor să intre în izolare sau carantină pentru un anumit număr de zile. Aşadar, dacă ai de gând să călătoreşti în viitorul apropiat în Estonia, Letonia, Lituania, Irlanda, Slovenia şi Slovacia, o vei face asumat, ştiind ce te aşteaptă acolo. 

În plus, de vineri, şi Marea Britanie şi Irlanda de Nord vor proceda similar cu persoanele venite din România. Astfel, dacă vii de la Londra la Bucureşti, nu ai parte de restricţii, însă regula nu e valabilă şi în sens invers. Guvernul britanic a decis să nu includă România pe lista celor 59 de ţări considerate sigure. 

Nici austriecii nu ne mai privesc cu mare încredere, astfel că începând de mâine, toate persoanele ce ajung în Austria venind din România vor trebui să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19, efectuat în ultimele patru zile, sau vor fi plasate în carantină pentru 14 zile. Cine refuză, e bun de plată: 1.450 de euro e amenda maximă stabilită de Guvernul austriac pentru cetăţenii care nu vor respecta măsura respectării carantinei. 

Astăzi, autorităţile de la Viena au decis să introducă România, Bulgaria şi Moldova pe lista ţărilor din zona roşie, vizate de restricţii de călătorie. Şi cum ţara noastră este în top în ceea ce priveşte rata de infecţii, nu este deloc exclus ca şi alte ţări să ia măsuri similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici