Loteria Română, acuzată de înşelătorie la Loteria Vaccinării de către un fost consilier guvernamental

  • Loteria Română a primit critici pentru cum a organizat Loteria Vaccinării.
  • În formatul original al loteriei vaccinării din SUA ori Canada, cei înscrişi sunt automat în cursă la toate extragerile organizate.
  • În România, Loteria Naţională a adoptat însă un scenariu diferit, care nu oferă tuturor şanse egale.
3117 afișări
Imaginea articolului Loteria Română, acuzată de înşelătorie la Loteria Vaccinării de către un fost consilier guvernamental

Loteria Română, acuzată de înşelătorie

Când se înscrie la Loteria Vaccinării, un participant este eligibil doar pentru o extragere săptămânală, pentru una lunară şi pentru cele două extrageri pentru marile premii. În total, 4 din cele 19. Practic, dacă te-ai înscris astăzi, vei fi eligibil doar pentru extragerea din această săptămână, plus una lunară si cele două de la final de an.

Problema este că numărul participanţilor din fiecare săptămână diferă, astfel că şansele celor vaccinaţi de a câştiga premiile nu sunt egale. În prima săptămână, în cursa pentru premii au intrat 518.887 de români, în timp ce în a doua 825.283.

Aşadar, la extragerea din prima săptămână, şansele de a câştiga erau una la 6.406, în timp ce în a doua sunt semnificativ mai mici: una la 10.188. Astfel, un participant din a doua săptămână a avut cu aproximativ 40% şanse mai mici de a câştiga decât unul care s-a înscris în prima săptămână.

“Este o loterie care nu corespunde standardelor internaţionale şi niciunei loterii adevărate. O loterie înseamnă şanse egale pentru toţi participanţii. Ar trebui ca toţi cei vaccinaţi să participe la toate extragerile. În momentul în care ţi se ia acest drept înseamnă că nu este o loterie corectă. Oricine care este vaccinat şi participă doar o singură dată poate să conteste. Dacă vor contesta mai mulţi oameni, probabil se vor schimba regulile. Se vede că sunt reguli făcute de neprofesionişti, sunt făcute pe burtă, fără nici cele mai elementare cunoştinte de ceea ce înseamnă o loterie, adică şanse egale pentru toţi participanţii, aşa cum s-a întâmplat în SUA şi Canada. Te-ai vaccinat, participi de la cap la coadă la toate extragerile”, a declarat Sorin Constantinescu portalului Cazino365.ro.

Sorin Constantinescu este expert în domeniul jocurilor de noroc şi fost consilier guvernamental. Sursa citată menţionează că Loteria Română nu a dorit să comenteze situaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici