Medicul Adrian Streinu Cercel explică de ce va trebui să purtăm mască până în 2023

  • Adrian Streinu Cercel este de părere că va trebui să purtăm masca până în 2023
  • Termenul pentru vaccinarea în masă poate fi scurtat dacă vom avea suficient vaccin
  • Vaccinul este eficient şi împotriva noilor tulpini apărute
29399 afișări
Imaginea articolului Medicul Adrian Streinu Cercel explică de ce va trebui să purtăm mască până în 2023

Medicul Adrian Streinu Cercel avertizeză ca nu vom putea renunţa prea curând la mască.

„Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor. Astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care să-l putem da mai departe unor persoane care nu sunt imunizate”, explică Adrian Streinu Cercel.

A doua etapă a început cu un număr mare de înscrieri. La Bucureşti şi Cluj toate locurile la vaccinare au fost ocupate.

„Dacă vom avea vaccin suficient, putem sa scurtăm aceste termene şi intervale şi bine ar fi să se întâmple aşa. Lumea a înţeles că vaccinul este singura metoda de a ieşi din această criză sanitară şi economică, ceea ce e un lucru fenomenal”, adaugă Adrian Streinu Cercel.

Medicul spune că procesul de analiză al tulpinii din Marea Britanie, depistată la Institutul Matei Balş, este unul complicat, dar vaccinul este eficient împotriva sa.

„Sperăm să nu apară mutaţii majore în proteina de spike, astfel încat vaccinul să nu fie în totalitate util. În momentul de faţă, vaccinul este cât se poate de util şi acoperitor, inclusiv pentru aceste tulpini”, mai spune Adrian Streinu Cercel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici