Ministerul Sănătăţii vrea să angajeze primii 200 de tineri care şi-au finalizat rezidenţiatul

  • Ministerul Sănătăţii prezintă în şedinţa de Guvern de joi seara o propunere de ordonanţă, în primă lectură, care prevede angajarea în sistemul medical a primilor 200 de tineri care şi-au finalizat rezidenţiatul.
  • „La finalizarea perioadei, care poate să dureze vreo 6 luni, ei vor avea posibilitatea să aleagă posturile vacante unde vor să meargă, fără concurs. Acesta va fi modul prin care vom atrage medicii care au terminat rezidenţiatul”, a mai spus Raed Arafat.
671 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii vrea să angajeze primii 200 de tineri care şi-au finalizat rezidenţiatul

Ministerul Sănătăţii vrea să angajeze primii 200 de tineri care şi-au finalizat rezidenţiatul

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că ordonanţa se referă la tinerii care şi-au finalizat acum rezidenţiatul.

„Noi am propus acum primii 200, specialităţile pe care le ţintim sunt ATI, Urgenţă, Pneumologie, Infecţioase, Epidemiologie şi Radiologie, să vedem, dacă e cerere, atunci venim cu o suplimentare”, a spus Raed Arafat la începutul şedinţei de Guvern.

Acesta a precizat că primii 200 de tineri vor fi angajaţi la Spitalul Gerota, de unde vor fi distribuiţi de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„La finalizarea perioadei, care poate să dureze vreo 6 luni, ei vor avea posibilitatea să aleagă posturile vacante unde vor să meargă, fără concurs. Acesta va fi modul prin care vom atrage medicii care au terminat rezidenţiatul”, a mai spus Raed Arafat.

Conform acestuia, autorităţile au în vedere şi creşterea capacităţii de ventilaţie la nivelul Unităţilor de Primiri Urgenţe, pentru a-i putea trata pe pacienţii care ajung aici până la preluarea lor în ATI. Raed Arafat susţine că se încearcă suplimentarea ventilatoarelor cu unele aflate în stoc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici