Guvernul unei ţări în care numărul cazurilor de Covid este în creştere le-a recomandat vârstnicilor să nu se mai izoleze

  • Persoanele în vârstă din Suedia nu mai trebuie să se izoleze.
  • Numărul de cazuri noi a crescut constant în ultimele săptămâni în ţara nordică.
  • Suedia a înregistrat în jur de 107.000 de cazuri în total şi aproximativ 5.900 de decese.
1317 afișări
Imaginea articolului Guvernul unei ţări în care numărul cazurilor de Covid este în creştere le-a recomandat vârstnicilor să nu se mai izoleze

Profimedia

Persoanele în vârstă din Suedia nu mai trebuie să se izoleze, a declarat joi guvernul, explicând că rata infectării cu SARS-CoV-2 este mai redusă decât în primăvară, iar izolarea are un  impact negativ asupra sănătăţii mintale a celor în cauză, notează Reuters.
 
Decizia vine după ce multe ţări din Europa reintroduc restricţii pentru a face faţă numărului în creştere al cazurilor de coronavirus, dar Agenţia pentru Sănătate a spus că nu sunt dovezi ale unui al doilea val al pandemiei în Suedia.
 
”Agenţia de sănătate publică a decis că persoanele vârstnice şi cele din grupele speciale de risc vor fi supuse aceloraşi recomandări ca şi restul populaţiei,” a declarat joi ministrul Sănătăţii, Lena Hallengren.
 
Suedia a adoptat o abordare diferită faţă de majoritatea celorlalte ţări europene în combaterea pandemiei, bazându-se pe măsuri voluntare pentru promovarea distanţării sociale, deşi a izolat căminele după numeroase decese în rândul rezidenţilor.
 
Numărul de cazuri noi a crescut constant în ultimele săptămâni în ţara nordică, deşi acestea rămân la niveluri mai mici decât în multe ţări din Europa, unde se stabilesc noi recorduri în fiecare zi.
 
Suedia a înregistrat în jur de 107.000 de cazuri în total şi aproximativ 5.900 de decese. Miercuri a înregistrat 975 de cazuri noi şi şapte decese, bilanţ mult mai mare faţă de perioada verii.
 
Până acum, pesoanelor cu vârstă peste 70 de ani li s-a recomandat să evite contactul fizic şi transportul public şi să nu meargă la magazine şi în alte locuri publice.
 
Dar Hallengren a avertizat că acest lucru nu înseamnă o revenire la normal.
 
„Viaţa de zi cu zi nu poate fi aşa cum era înainte de pandemie,” a spus ea. „Dar există multe moduri de a trăi care nu înseamnă doar supravieţuire.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici