Nelu Tătaru: Miercuri avem finalizată platforma digitală Corona-Forms

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat luni seara că platforma digitală Corona-Forms va deveni funcţională de miercuri şi că aceasta a fost testată deja în mai multe judeţe.

9868 afișări
Imaginea articolului Nelu Tătaru: Miercuri avem finalizată platforma digitală Corona-Forms

Nelu Tătaru: Miercuri avem finalizată platforma digitală Corona-Forms

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat luni seara cum va funcţiona platforma digitală dezvoltată de Ministerul Sănătăţii şi STS.

„Miercuri avem finalizată acea platformă digitală, Corona-forms, pe care Ministerul Sănătăţii cu STS-ul au dezvoltat-o, şi în momentul în care un rezultat vine de la un laborator el ajunge în acelaşi timp atât la pacient, în mesaj sau apare şi în format electronic, apare la DSP, din datele pacientului apare la medicul de familie şi la Casele de asigurări de sănătate. Este anunţat, se ia legătura cu medicul de familie, rămâne în izolare şi monitorizare. În contextul în care avem un rezultat pozitiv şi este asimptomatic rămâne în legătură cu medicul de familie. Apariţia unor simptome înseamnă reevaluarea, solicitarea unui transport, de obicei Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă face acest transport, iar la spitalele care sunt dedicate se merge pe programare şi se face o evaluare. La spital, dacă evaluarea nu confirmă modificări radiologice se decide continuarea la nivel de domiciliu, în continuare se face monitorizarea cu un tratament de specialitate. La fel, DSP-ul este cel care tot în această platformă va da acele decizii de concediu medical, pe care îl va acorda medicul de familie în monitorizarea de până la 14 zile. În condiţiile în care cel care primeşte testul este negativ, la fel ajunge la medicul de familie care va decide câte zile stă în concediu în funcţie de infecţia respiratorie pe care a acuzat-o la un moment dat”, a spus Nelu Tătaru la postul B1Tv.

Acesta susţine că platforma a fost testată deja.

„În momentul în care un pacient face un test are obligaţia să rămână la domiciliu până la rezultatul testului, este obligaţia lui. În acest moment, noi avem terminate studiile pilot la nivelul câtorva DSP-uri din ţară, să vedem dacă sistemul rezistă, rezistă, iar miercuri vom fi gata cu acest sistem în toată ţara. Până la sfârşitul săptămânii suntem gata şi cu introducerea în această platformă a anchetelor epidemiologice. În baza acestor anchete, avem şi carantinarea şi izolarea celorlalte persoane”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici