Nelu Tătaru spune că peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultima săpămâna

  • Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a spus, astăzi, că din evaluările autorităţilor, în ultima săptămână au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 "în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani"
  • Întrebat despre depăşirea pragului de 3000 de cazuri în 24 de ore în următoarea perioadă, Nelu Tătaru a spus că acest scenariu nu este aşteptat.
  • "Nu ne aşteptăm să ajungem la 3.000 de infectări pe zi", a declarat Ministrul Sănătăţii la Digi24.
3201 afișări
Imaginea articolului Nelu Tătaru spune că peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultima săpămâna

Nelu Tătaru spune că, în ultima săptămână, peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19

El a precizat că în ultima săptămână peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Astăzi, Prefectura Capitalei a anunţat că alte nouă unităţi şcolare din Bucureşti au trecut în Scenariu Roşu, respectiv derularea cursurilor în sistem online, iar cinci au trecut în Scenariu Galben.

Potrivit unui raport al MEC la nivel naţional, miercuri, 12.540 de unităţi de învăţământ se află în Scenariul 1 care presupune participarea zilnică, faţă în faţă, a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ.

4.535 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2, în care majoritatea elevilor vin la şcoală prin rotaţie. Excepţie fac elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a.

De asemenea, 581 de unităţi de învăţământ se află în Scenariul 3 care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor doar la activităţi online. MEC precizează faptul că din totalul de unităţi aflate în scenariul roşu doar 139 au probleme din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate.

„Diferenţa de 442 de unităţi de învăţământ rezultă ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează şi/sau a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, scrie în documentul MEC.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici