NHS: Un sfert dintre decesele provocate de COVID-19 s-au înregistrat în rândul persoanelor ce sufereau de diabet

  • Un sfert din persoanele ce au murit în urma infectării cu coronavirus sufereau de diabet, relatează Sky News.
  • NHS a anunţat că din cele 22.332 de persoane cu COVID-19 ce au murit din 31 martie, 5873 de persoane sufereau de diabet.
  • Oamenii cu demenţă sau cu probeleme de sănătate de lungă durată sunt persoanele cu cel mai mare risc, potrivit datelor oferite de NHS.
1006 afișări
Imaginea articolului NHS: Un sfert dintre decesele provocate de COVID-19 s-au înregistrat în rândul persoanelor ce sufereau de diabet

Diferenţierea între numărul deceselor celor ce suferă de diabet de tip 1 şicelor ce suferă de diabet de tip 2 nu a fost lansată. Potrivit datelor oferite de diabetes.co.uk  6% din populaţia din Marea Britanie suferă de diabet.

18% din persoanele ce au murit după ce au fost testaţi pozitiv, 4048, sufereau de demenţă ce le deteriora starea de sănătate. 15% sufereau de boli pulmonare cronice.

Un număr de 3214 decese ce reprezintă în jur de 14% s-a înregistrat în rândul persoanelor ce au aveau boli renale cronice.

Datele sunt primele oferite de instituţia din Marea Britanie cu privire la distribuţia deceselor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici