O femeie din Slatina este căutată de Poliţie după ce a plecat spre Italia, deşi era autoizolată

O femeie de 41 de ani, din Slatina, este căutată de poliţişti după ce medicii au sesizat că aceasta a anunţat că se întoarce în Italia, deşi era izolată la domiciliu. Autorităţile au dat-o în consemn la frontieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4465 afișări
Imaginea articolului O femeie din Slatina este căutată de Poliţie după ce a plecat spre Italia, deşi era autoizolată

O femeie din Slatina este căutată de Poliţie după ce a plecat spre Italia, deşi era autoizolată

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Olt, autorităţile au fost sesizate, marţi, de către medicul de familie al femeii că aceasta a părăsit domiciliul unde era izolată. Epidemiologii au sunat-o pe femeie şi aşa au aflat că aceasta se îndreaptă către un aeroport, cu intenţia de a se întoarce în Italia.

„În data de 02.03.2020, în urma informaţiilor telefonice culese de la medicul de familie, o persoană din Slatina a părăsit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care reprezentanţii D.S.P. Olt , Compartimentul de Supraveghere şi ControL B.T. a apelat telefonic persoana în cauză, care a declarat că nu prezintă semne specifice bolii şi că este în drum spre aeroport, pentru a se întoarce în Italia, motiv pentru care am apelat Serviciul 112, în vederea anunţării evenimentului. ”, anunţă reprezentanţii DSP Olt

Poliţiştii nu au reuşit încă să dea de urma femeii. Aceasta este căutată şi este dată în consemn la frontieră.

„În urma contactării telefonice a spus că este în drum spre aeroport, după care şi-a închis telefonul. S-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fiind dată în consem la frontieră”, a declarat cristian Grigorescu, purtător de cuvânt IPJ Olt

Potrivit reprezentanţilor DSP Olt, până acum au fost înregistrate patru situaţii în care persoanele aflate în izolare la domiciliu au ieşit din casă fără acceptul medicilor.

Şase chinezi, care au părăsit hotelul unde se aflau izolaţi, sunt şi ei cercetatţi penal pentru că au încălcat măsurile dispuse de autorităţi şi riscă închisoare între 6 luni şi doi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici