O mămică din Rusia şi-a reîntâlnit bebeluşul după ce au stat despărţiţi 51 de zile. Femeia a stat internată la terapie intensivă din cauza complicaţiilor asociate Covid-19

  • O rusoaică s-a luptat două luni să rămână în viaţă pentru a-şi putea strânge la piept bebeluşul
  • Femeia a fost internată gravidă cu simptome severe de coronavirus
  • Oksana Shelomentseva a născut o fetiţă prin cezariană
  • Medicii au fost rezervaţi în privinţa recuperării Oksanei
481 afișări
Imaginea articolului O mămică din Rusia şi-a reîntâlnit bebeluşul după ce au stat despărţiţi 51 de zile. Femeia a stat internată la terapie intensivă din cauza complicaţiilor asociate Covid-19

Sursa foto: profimedia

Oksana Shelomentseva, din oraşul siberian Irkutsk, a fost internată în a 32-a săptămână de sarcină, după ce a resimţit febră mare timp de trei zile. Femeia prezenta simptome acute de coronavirus, iar o radiografie a relevat leziuni severe la nivelul plămânilor dar cel mai grav, din această cauză fătul nu primea suficient oxigen.

Medicii au băgat-o imediat în sala de operaţii şi Oksana a născut o fetiţă prin cezariană. Aceştia s-au declarat rezervaţi în privinţa recuperării proaspetei mămici, care a fost transferată după naştere la terapie intensivă unde a stat ventilată artificial.

„A fost un caz foarte grav. Oksana a petrecut 51 de zile la terapie intensivă într-o stare foarte gravă. Am reuşit să o salvăm de cele mai severe leziuni pulmonare şi de cedarea funcţionării organelor în repetate rânduri”, a declarat Galina Shkandriy, şefa secţiei de anesteziologie şi terapie intensivă a spitalului unde a fost tratată Shelomentseva.

„Când am consultat medicii din tot oraşul, toţi mi-au spus că probabil nu voi putea face nimic, deoarece la aceşti parametri avansaţi ai bolii, oamenii nu supravieţuiesc”, a declarat rusoaica.

Shelomentseva a fost externată luni şi s-a întors acasă la soţ şi la cei trei copii, alături de cel mai nou membru al familiei, Liza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici