Oamenii care se aruncă în lupta cu epidemia de Covid-19. Povestea unei tinere care s-a angajat la un spital din epicentrul epidemiei

  • Zece asistente s-au angajat la spitalul din Rădăuţi săptămâna aceasta
  • Despărţirea de familie, unul dintre cele mai grele lucruri pentru cadrele medicale
  • Managerul spitalului din Rădăuţi: Nu am vrut să facem angajări directe, avem nevoie de oameni pregătiţi
954 afișări
Imaginea articolului Oamenii care se aruncă în lupta cu epidemia de Covid-19. Povestea unei tinere care s-a angajat la un spital din epicentrul epidemiei

Oamenii care se aruncă în lupta cu epidemia de Covid-19. Povestea unei tinere care s-a angajat la un spital din epicentrul epidemiei

Sunt spitale din România în care secţiile se golesc de personal. Şi sunt spitale în care oamenii merg să înfrunte epidemia de Covid-19. Alina este una dintre cele zece asistente care s-au angajat la spitalul din Rădăuţi la începutul săptămânii. Iar munca ei nu este deloc uşoară, din prima zi a îmbrăcat combinezonul de protecţie şi a lucrat la triajul pacienţilor.

Deşi toţi pacienţii sunt trataţi ca suspiciune de Covid-19, Alinei nu îi este teamă să se infecteze. Spitalul din Rădăuţi este printre cele mai bine dotate cu echipamente de protecţie, dar spune că nu acest lucru a determinat-o să se angajeze, ci dorinţa de a ajuta. Ca să nu îi pună în pericol pe cei de acasă, soţul şi fetiţa ei s-au mutat la socri, asta a fost cel mai greu pentru familia lor.

„În primele două zile nici nu voia să mă vadă la geam sau video, se simţea abandonată. Abia acum a început să înţeleagă, cu toate că noi i-am explicat înainte cum o să fie”, ne-a povestit Alina.

Managerul spitalului din Rădăuţi, Traian Andronache, ne-a spus că pentru cele zece posturi scoase la concurs s-au prezentat 30 de oameni.

„Nu am vrut să facem angajări directe pentru că nu ne putem permite să introducem în spital, mai ales în aceste momente, persoane care nu sunt pregătite. Examenele care s-au organizat au constat în chestionare care aveau întrebări fulger şi au răspuns în maximum zece minute. Au intrat maximum opt persoane într-o sală de 100 de metri pătraţi” a declarat pentru Mediafax managerul spitalului din Rădăuţi.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici