Obiectivele campaniei de vaccinare. Realitatea contrazice promisiunile autorităţilor, dar în aprilie situaţia s-ar putea schimba

  • Autorităţile promit, din nou, că vom vaccina o sută de mii de oameni pe zi.
  • Obiectivul propus de Valeriu Gheorghiţă şi Florin Cîţu pare tot mai greu de atins.
  • Campania de vaccinare cu centre mobile în localităţile din mediul rural va începe după 20 aprilie.
2038 afișări
Imaginea articolului Obiectivele campaniei de vaccinare. Realitatea contrazice promisiunile autorităţilor, dar în aprilie situaţia s-ar putea schimba
Autorităţile promit o sută de mii de vaccinaţi pe zi, însă România tot nu reuşeşte să ajungă la această cifră. În ultimele zile au fost imunizate în jur de 55 de mii de persoane, dar coordonatorul campaniei de vaccinare spune că suntem aproape de obiectivul propus. 
 
Promisiunile sunt reluate de mult timp atât de Valeriu Gheorghiţă, cât şi de Florin Cîţu, dar ţelul pare tot mai greu de atins: o sută de mii de oameni vaccinaţi pe zi şi 10,7 milioane de oameni vaccinaţi până în septembrie. Astea sunt ţintele pe care le-am tot auzit de la începutul campaniei de vaccinare.
 
În urmă cu două săptămâni, coordonatorii campaniei spuneau că ajungem la 80 de mii de oameni pe zi cu mărirea numărului de persoane vaccinate pe centru, de la 60 la 90. Cu toate acestea, în ultima săptămână au fost vaccinaţi în jur de 55 de mii.
 
După şedinţa de la CNCAV, Valeriu Gheorghiţă a spus că la jumătatea lunii aprilie vom reuşi. România va vaccina o sută de mii de oameni pe zi cu ajutorul celor 3 mii de medici de familie care şi-au arătat disponibilitatea până acum şi cu ajutorul centrelor de vaccinare care urmează să se deschidă. Mai mult decât atât, numărul ar trebui să crească după 20 aprilie, când începe campania de vaccinare cu centre mobile în localităţile din mediul rural.
 
„În decursul lunii aprilie, vă spuneam, se vor deschide toate centrele de vaccinare prevăzute la nivel naţional şi, de asemenea, încă din 7 aprilie a fost crescută capacitatea de vaccinare pe fiecare flux. Însă în raportările zilnice vom observa acest lucru începând cu data de 10 aprilie, pentru că este important să existe un timp de notificare a persoanelor din lista de aşteptare pentru programare. Tocmai de aceea nu se regăsesc aceste date în cifrele pe care le înregistrăm în aceste zile”, explică Valeriu Gheorghiţă.
 
Întrebat de ce nu am ajuns încă la 100.000 de persoane vaccinate pe zi, Gheorghiţă răspunde: „Pentru că această ţintă era propusă şi a fost comunicată după jumătatea lunii aprilie, când am transmis că vor fi deschise toate centrele de vaccinare.”
 
Persoane vaccinate pe zi:
  • 6 aprilie - 54.949 vaccinaţi 
  • 7 aprilie - 55.339 vaccinaţi 
  • 8 aprilie - 56.823 vaccinaţi 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici