Oficiali UE: Europa ar putea fi lovită de al doilea val de COVID-19, după protestele numeroase

Europa s-ar putea confrunta cu o creştere a infecţiilor cu COVID-19 în săptămânile următoare după protestele masive de pe continent în ultimele zile, au declarat joi oficiali şi experţi ai Uniunii Europene, relatează Reuters.

1191 afișări
Imaginea articolului Oficiali UE: Europa ar putea fi lovită de al doilea val de COVID-19, după protestele numeroase

Oficiali UE: Europa ar putea fi lovită de al doilea val de COVID-19, după protestele numeroase

Zeci de mii de protestatari s-au adunat în marile oraşe ale Europei în ultimele zile pentru a demonstra împotriva rasismului după uciderea în Statele Unite ale Americii, potrivit Reuters.

"În momentul în care sfătuim pe toată lumea să se păstreze un metru şi jumătate unul de celălalt, iar atâtea persoane stau unul lângă celălalt, ţinându-se unul pe celălalt... nu am un sentiment bun despre acestă situaţie", a declarat Jozef Kesecioglu, preşedintele Societăţii Europeane de Medicină a Terapie Intensive.

Întrebat dacă ar putea exista o creştere a infecţiilor în următoarele două săptămâni, el a spus: „Da, dar sper să greşesc”.

Majoritatea ţărilor din UE au trecut de vârful focarului şi redeschid treptat magazinele şi graniţele, deoarece infecţiile au scăzut treptat în săptămânile trecute.

Înainte de protestele recente, oamenii de ştiinţă se aşteptau la un al doilea val după vară. Însă adunările de masă ar putea afecta acest trend pozitiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici