Omircon. Record absolut de la începutul pandemiei: peste un milion de cazuri în 24 de ore în SUA

Un tsunami Omicron a lovit SUA. Mai mult de 1 milion de persoane din SUA au fost diagnosticate luni cu Covid-19, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

15784 afișări
Imaginea articolului Omircon. Record absolut de la începutul pandemiei: peste un milion de cazuri în 24 de ore în SUA

Nu e un val e un tsunami. Record absolut de la începutul pandemiei: 1 milion de cazuri în 24 de ore în SUA

Varianta mutantă a dus cazurile din SUA la un record absolut de la începutul pandemiei. Cifra este cea mai mare pe care o ţară a raportat-o de la începutul pandemiei. Numărul de luni este aproape dublu faţă de recordul anterior de aproximativ 590.000, stabilit cu doar patru zile în urmă în SUA.

Numărul zilnic de cazuri înregistrat luni în America a fost de peste două ori mai mare decât cifrele înregistrate în orice altă ţară. Cel mai mare număr din afara SUA a fost înregistrat în timpul valului Delta din India, când peste 414.000 de persoane au fost diagnosticate pe 7 mai 2021.

Cifrele îngrijorătoare din SUA vin chiar şi în condiţiile în care mulţi americani se bazează pe testele pe care le fac acasă, cu rezultate care nu sunt raportate mereu autorităţilor. Acest lucru înseamnă că noul record este cu siguranţă o subestimare, relatează Bloomberg.

Numărul crescând de infecţii a dus la anularea unui număr mare de zboruri, la închiderea multor şcoli şi birouri, la copleşirea spitalelor şi la strangularea lanţurilor de aprovizionare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici