OMS avertizează: Lipsuri în finanţarea măsurilor de combatere a pandemiei. Ce spune Tedros Adhanom Ghebreyesus

  • Şeful OMS îţi spune că este o mare diferenţă între fondurile necesare şi fondurile alocate
  • Se raportează infecţii în peste 2010 ţări
  • Pentru vaccinuri sunt necesare peste 100 miliarde de dolari
528 afișări
Imaginea articolului OMS avertizează: Lipsuri în finanţarea măsurilor de combatere a pandemiei. Ce spune Tedros Adhanom Ghebreyesus

Sursa FOTO: Profimedia

De la primele cazuri din China, în decembrie 2019, coronavirusul a ajuns la mii de ţări si oameni. Dacă te uiţi la datele analizate de Reuters, vei afla că la nivel mondial sunt peste 19,92 miliarde de oameni infectaţi cu coronavirus. Dintre aceştia, 729.883 au murit.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS, îţi spune că suma necesară pentru vaccinuri este de fapt o sumă mică. Ce înseamnă asta? Înseamnă că face o comparaţie cu miliardele de dolari investite deja de G20 în lupta cu efectele pandemiei.

”Următoarele trei luni vor prezenta o oportunitate crucială de a creşte efectul <<Access to COVID-19 Tools>>”. a spus Tedros despre această iniţiativă. Aceasta are ca scop să grăbească producţia şi dezvoltarea testelor Covid-19 şi a tratamentelor şi vaccinelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici