Organizaţia Mondială a Sănătăţii a organizat o şedinţă de urgenţă. Care a fost motivul acestei întâlniri

  • Experţii din domeniul sănătăţii la nivel mondial s-au adunat joi pentru a discuta despre noile tulpini de coronavirus care ar fi provocat creşterea numărului de îmbolnăviri, motiv pentru care ţări precum Marea Britanie şi Franţa au înăsprit restricţiile pentru a îndepărta în continuare agravarea pandemiei.
  • Noile tulpini ale virusului cauzează îngrijorări din ce în ce mai mari, de aceea reprezentanţii OMS iau în serios această problemă, după ce au fost înregistrate cazuri de infectare şi în alte zeci de ţări.
  • Comitetul de urgenţă al OMS se întruneşte în mod normal la fiecare trei luni, dar de data aceasta, şedinţa a fost ţinută cu două săptămâni mai devreme.
7642 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Mondială a Sănătăţii a organizat o şedinţă de urgenţă. Care a fost motivul acestei întâlniri

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a organizat o şedinţă de urgenţă. Care a fost motivul acestei întâlniri

Şedinţa comitetului de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a fost anunţată în timp ce reprezentanţi ai OMS căutau originea virusului SARS-CoV-2, într-o misiune din Wuhan, potrivit France24.

Aproape două milioane din cele peste 91 de milioane de oameni care s-au infectat au murit, dar cifrele sunt considerate a fi subestimate.

„Când v-aţi întâlnit pentru prima dată acum aproape un an, doar 557 de cazuri de boală pe care acum o numim COVID-19 fuseseră raportate la OMS”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în declaraţiile sale de deschidere la reuniunea de urgenţă.

O mare parte a planetei se confruntă cu un al doilea sau al treilea val de infecţii, cu populaţii care se află sub restricţii dureroase şi dăunătoare din punct de vedere economic.

O nouă tulpină de coronavirus a fost detectată iniţial în Africa de Sud şi în variantele ulterioare din Brazilia şi Japonia şi a alarmat cercetătorii cu privire la posibilul său impact asupra imunităţii.

Deja puternic lovită de noua tulpină de coronavirus, Marea Britanie a anunţat joi că interzice toate sosirile din America de Sud, Panama, Cape Verde şi Portugalia.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici