Parlamentul European va începe negocierile cu Consiliul pe subiectul Certificatului UE COVID-19. Vor ajunge la un acord înainte de sezonul estival

Parlamentul European a aprobat miercuri, cu 540 de voturi pentru, propunerea legislativă privind Certificatul UE COVID-19. Parlamentul şi Consiliul vor începe negocierile şi au confirmat că vor ajunge la un acord înaintea deschiderii sezonului estival.

675 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European va începe negocierile cu Consiliul pe subiectul Certificatului UE COVID-19. Vor ajunge la un acord înainte de sezonul estival

Parlamentul European şi-a anunţat astăzi, 29 aprilie, poziţia de negociere privind propunerea Certificatului UE COVID-19, care reafirmă dreptul la liberă circulaţie în Europa, pe durata pandemiei.

Conform propunerii Comisiei, eurodeputaţii au fost de acord ca noul Certificat UE COVID-19 să înlocuiască ”certificatul verde” şi valabilitatea sa să nu depăşească mai mult de 12 luni.

Certificatul UE COVID-19 va fi atât în format digital, cât şi pe hârtie şi va atesta faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva SARS-CoV-2 sau că a obţinut rezultat negativ la un test COVID-19, ori că a fost infectat în trecutul apropiat. Certificatele UE COVID-19 nu vor deveni condiţie prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulaţie, după cum au susţinut eurodeputaţii.

Votul în Parlament a avut loc miercuri şi rezultatele au fost anunţate joi dimineaţă. Propunerea legislativă a fost aprobată cu 540 de voturi pentru, 119 împotrivă şi 31 de abţineri. Parlamentul şi Consiliul sunt acum gata să înceapă negocierile şi au confirmat că vor ajunge la un acord înaintea deschiderii sezonului estival.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici