Preşedintele CJ Timiş acuză dubla măsură: Timişoara în carantină, Bucureşti - nu

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, acuză dubla măsură în privinţa carantinei impuse în Timişoara, în vreme ce Bucureştiul scapă de aceste măsuri: „Mă bucur (...) însă sunt foarte supărat pentru judecata cu dublă măsură”, spune Nica.

841 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Timiş acuză dubla măsură: Timişoara în carantină, Bucureşti - nu

Preşedintele CJ Timiş acuză dubla măsură: Timişoara în carantină, Bucureşti - nu

Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, spune că i-a fost trimis răspunsul prefectului Capitalei la întrebarea de ce nu intră Bucureştiul în carantină.

„L-am citit şi pe de-o parte mă bucur, pe alta sunt foarte furios. Mă bucur pentru că invocă argumentele folosite de mine în cazul Timişoarei însă sunt foarte supărat pentru judecata cu dublă măsură”, scrie Nica pe Facebook.

Acesta menţionează că a atras atenţia de nenumărate ori asupra înţelegerii impactului social şi economic al carantinei.

„Am semnalat şi am dovedit cu cifre cum este distrusă economia locală. Oare operatorii economici, părinţii, copiii, profesorii din Timişoara si cei din zona periurbană merită atenţia şi consideraţia Bucureştiului? Vom afla astăzi (miercuri – n.r.), la expirarea prelungirii carantinei”, a mai spus Nica.

Acesta publică şi declaraţia prefectului Capitalei, care arată de ce Bucureştiul nu intră în carantină: „De ce nu se impune carantina în Bucureşti, în condiţiile în care această măsură a fost aplicată în cazul altor oraşe cu rată de infectare similară? Situaţiile sunt diferite. Bucureştiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia naţională, mare parte din populaţie, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente".

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică seara, că la nivel central s-a decis prelungirea carantinei pentru 72 de ore, din cauza ratei de infectare ridicate şi a atingerii capacităţii maxime la ATI, iar preşedintele CJ Timiş a spus de atunci că „este o bătaie de joc, o sfidare a unei structuri judeţene şi o intervenţie politică grosolană”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici