Primarul din Apahida amenajează centrul de vaccinare din banii primăriei. Grigore Fati: Au spus că ni se vor deoconta cheltuielile, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat

  • În comuna Apahida, din judeţul Cluj, primarul pregăteşte centrul de vaccinare cu banii puţini rămaşi de anul trecut.
  • Primarii au primit promisiunea că banii vor fi decontaţi de Guvern, dar nu mai au încredere.
  • Până la sfârşitul lunii, toate centrele de vaccinare ar trebui să aibă avizul DSP.
474 afișări
Imaginea articolului Primarul din Apahida amenajează centrul de vaccinare din banii primăriei. Grigore Fati: Au spus că ni se vor deoconta cheltuielile, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat

Pregătirile pentru vaccinarea populaţiei sunt în toi în toată ţara, doar că primăriile nu au primit bani pentru acest lucru. Bugetele pe anul acesta încă nu au fost aprobate, aşa că fiecare trebuie să se descurce cum poate. În comuna Apahida, de lângă Cluj, de exemplu, primarul s-a apucat să amenajeze centrul de vaccinare în căminul cultural din banii rămaşi de anul trecut.

Grigore Fati, primar comuna Apahida: Lucrările pentru spaţiul destinat vaccinării le vom termina marţi. Vom pregăti o încăpere pentru depozitul de deşeuri, să vedem cine le gestionează, că firma cu care facem noi salubrizarea nu este autorizată. Vom avea şi un spaţiu care va fi locul de asteptare post vaccinare şi apoi alt spaţiu care va fi vestiarul pentru medici.

Primarul nu ştie, însă, cum va face faţă cheltuielilor. La centrul de vaccinare din comuna lui mai sunt arondate alte trei comune. Se agaţă de speranţa că va primi bani de la Guvern, după cum i s-a spus. Tot aşa i s-a promis şi în perioada stării de urgenţă, când a cheltuit peste 100.000 de lei, dar a fost lăsat apoi să se descurce.

Grigore Fati, primar comuna Apahida: Noi suntem cu bugetele neaprobate încă. Dar eu nu cred că este normal să cadă în sarcina unei singure comune această cheltuială, care ar trebui împărţită pe mai multe comune sau virate sumele din timp ca să nu afecteze bugetul unei singure comune. Aici vor fi cheltuieli foarte mari, nu numai de dotarea iniţială, inclusiv cu întreţinerea spaţiilor. Şi pe starea de urgenţă tot aşa ni s-a spus, că ni se vor deoconta cheltuielile, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat ulterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici