Proteste în Olanda împotriva restricţiilor. Un centru de testare COVID-19 a fost incendiat

  • O mulţime revoltată de restricţiile menite să limiteze răspândirea COVID-19 au incendiat un centru de testare pentru COVID-19 şi au aruncat focuri de artificii asupra poliţiei într-un sat de pescari olandez.
  • Poliţia a declarat duminică că a amendat mai mult de 3.600 de persoane la nivel naţional pentru încălcarea carantinei de noapte care intră în vigoare la ora 21:00 şi au arestat 25 de persoane pentru încălcarea carantinei sau pentru violenţă.
2537 afișări
Imaginea articolului Proteste în Olanda împotriva restricţiilor. Un centru de testare COVID-19 a fost incendiat

Proteste în Olanda împotriva restricţiilor. Un centru de testare COVID-19 a fosts incediat

Videoclipul din satul Urk, la 80 de kilometri nord-est de Amsterdam, a arătat tineril care au pătrundeau în centrul de testare din apropierea portului satului înainte ca acesta să fie incendiat sâmbătă seara.

Poliţia şi municipalitatea au emis duminică o declaraţie în care şi-au exprimat indignarea faţă de incidente.

„Acest lucru nu este doar inacceptabil, ci şi o palmă în faţă, în special pentru personalul autorităţii locale de sănătate care fac tot ce pot la centrul de testare pentru a ajuta oamenii din Urk”, au spus autorităţile locale, adăugând că măsurile restrictive vor fi prelungite, relatează AP.

Poliţia din Amsterdam se pregăteşte, de asemenea, pentru un alt protest duminică, trimiţând ofiţeri într-o piaţă unde manifestanţii s-au confruntat cu poliţia în urmă cu o săptămână. Municipalitatea oraşului a desemnat piaţa o „zonă de risc" măsură ce a agitat şi mai mult spiritele pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici