Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş critică USR PLUS: „Politizarea campaniei de vaccinare este o greşeală! Una mare”

  • Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş susţine că politizarea campaniei de vaccinare reprezintă o mare greşeală.
  • Reacţia apare după ce USR PLUS a anunţat că porneşte o campanie de promovare a imunizării în care va folosi echipamentele şi membrii de partid.
452 afișări
Imaginea articolului Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş critică USR PLUS: „Politizarea campaniei de vaccinare este o greşeală! Una mare”

Răzvan Cherecheş a scris un mesaj pe Facebook în care susţine că doar instituţiile statului ar trebui să se implice în campania de vaccinare.

„Politizarea campaniei de vaccinare este o greşeală! Una mare! Alianţa USR-Plus a pornit o campanie de informare privind vaccinarea pe partid - cu sigla partidului, în corturi ale partidului, cu oameni în tricouri personalizate. Campania de vaccinare este o chestiune de sănătate publică care ne afectează pe toţi, indiferent de culoarea politică, culoarea pielii sau preferinţe de orice fel. Campania de informare privind vaccinarea trebuie să fie implementată de autorităţi - Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Direcţiile de Sănătate Publică. Ţinând cont de campania anemică de informare, toate eforturile (toate) ar trebui să participe în aceeaşi direcţie - ajutor pentru Minister şi pentru RoVaccinare”, susţine Răzvan Cherecheş.

Expertul în sănătate publică mai spune că implicarea unui partid politic nu poate duce decât la confuzie şi îi acuză pe cei de la USR PLUS că vor să-şi promoveze propriul partid.

„Un partid/coaliţie (la guvernare) care alocă resurse (timp, energie, materiale, ...) pentru o campanie proprie privind stimularea vaccinării, va crea doar zgomot şi confuzie, în loc să ajute! Avem nevoie de o (una) campanie unitară, de un singur brand, de mesaje şi concepte care sunt integrate şi complementare! Aşa cum e acum, USR-PLUS încearcă mai degrabă să promoveze partidul propriu”, precizează Cherecheş.

USR PLUS a lansat joi campania „Ne vaccinăm şi scăpăm”.

„De astăzi, vom avea corturi de informare în toate marile oraşe din ţară, membrii noştri vor împărţi pliante şi vor răspunde la orice întrebări aveţi legate de vaccinarea împotriva COVID-19. Plecăm şi în caravane locale în fiecare judeţ, astfel încât să ajungem şi la oamenii din mediul rural, care au nevoie de mai multe informaţii despre vaccinare”, anunţă reprezentanţii alianţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici