Se înmulţesc plângerile. Rectorul UBB cere STS-ului să rezolve problemele platformei de înscriere pentru vaccinare

  • Şi universităţile au întâmpinat probleme la înscrierea angajaţilor pentru vaccinare.
  • La UBB Cluj, din cei 4500 de angajaţi peste 3700 au intenţia să se vaccineze, dar doar 400 au reuşit până acum să se înscrie.
  • Din cauza problemelor întâmpinate pe platforma STS, rectorul a chemat oameni din timpul liber ca să facă programările.
980 afișări
Imaginea articolului Se înmulţesc plângerile. Rectorul UBB cere STS-ului să rezolve problemele platformei de înscriere pentru vaccinare

Rectorul UBB cere STS-ului să rezolve problemele platformei de înscriere pentru vaccinare

Ziua şi problema în cazul platformei de înscriere pentru vaccinare. În weekend, Daniel David, rectorul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj, a chemat decanii din timpul liber ca să programeze restul angajaţilor la vaccinare, pentru că platforma nu permitea ca fiecare angajat în parte să se programeze după bunul plac.

Universitatea a sesizat STS-ul, iar lucrurile s-au rezolvat ulterior. Acum însă a apărut o nouă problemă. Dacă cineva şi-a făcut cont pe platformă, nu se mai poate programa. Le este permis doar celor fără cont, care se autentifică direct prin CNP-ul introdus de companie. Daniel David, cere STS-ului să rezolve şi această problemă.

„Noi ne-am aşteptat la un lucru. Odată ce am încărcat oamenii în platforma naţională, ei să poată să se planifice independent de noi pe baza datelor pe care noi le-am încărcat acolo. Această funcţionalitate nu a mers destul de bine. În acest moment mai avem o altă problemă însă. Prin faptul că vaccinarea a fost promovată foarte puternic, oamenii şi-au făcut conturi pe platformă, iar cei care şi-au făcut conturi, din nou, nu se pot programa individual pe baza datelor pe care le-au încărcat Universitatea pe platformă. Se pot programa numai oamenii care nu au cont şi se autentifică direct prin CNP. Rugăm STS-ul să rezolve şi problema asta”, a declarat Daniel David, rectorul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj.

Din cei 4700 de angajaţi ai Universităţii “Babeş-Bolyai”, peste 3700 au în plan să se vaccineze, dar pentru că apar mereu probleme în platformă, în trei zile, doar 400  de profesori au reuşit să se programeze.

„Am început acest proces sâmbătă şi până luni am avut aproximativ 400 de oameni care au reuşit să se planifice. Foarte mulţi nu în Cluj, ci în jurul Clujului, dar a fost o muncă enormă, vă daţi seama. Oamenii neputând să se planifice  individual, a trebuit să avem colegi din universitate, decani, care în calitate de administratori făceau ei programarea omenilor. A fost un fel de call center. Pentru că nu puteai să faci programarea fără să îl suni pe cel pe care trebuia să îl programezi. Că eu degeaba îi făceam programarea la Dej, joi la ora 14, că omul spunea că nu pot să mă duc acolo la ora respectivă”, a continuat acesta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici