Primul tratament împotriva Covid-19 autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului

  • Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a recomandat ca medicamentul anti-viral remdesivir să fie autorizat pentru a trata pacienţii cu COVID-19 în Uniunea Europeană.
  • "Remdesivir este primul medicament COVID-19 recomandat pentru autorizare în UE", a declarat agenţia într-un comunicat.
  • Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA a declarat că va fi testat pe adulţi şi adolescenţi de la vârsta de 12 ani cu pneumonie care necesită oxigen suplimentar.
7730 afișări
Imaginea articolului Primul tratament împotriva Covid-19 autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului

Primul tratament împotriva Covid-19 autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului

Remdesivir a fost apreciat şi de preşedintele american Donald Trump precum şi de alţi oficiali din domeniul sănătăţii drept unul dintre medicamentele cele mai promiţătoare pentru combaterea COVID-19. Un studiu efectuat în aprilie a arătat pacienţilor cu coronavirus tratat cu medicamentul antiviral remdesivir s-au recuperat în medie în 11 zile, comparativ cu 15 zile pentru cei care au primit un placebo.

Înseamnă că pacienţii tratati cu medicamentul au avut un timp de recuperare cu 31% mai rapid decât cei care au primit un placebo.

Studiul, sponsorizat de Institutele Naţionale de Sănătate din SUA, a început în februarie şi a inclus 1.063 de pacienţi din SUA, Europa şi Asia.

Remdesivir intervine cu o enzimă care ajută virusurile ARN să se reproducă şi s-a dovedit că are succes împotriva coronavirusurilor în studiile de laborator.

Acesta a fost iniţial dezvoltat pentru a ajuta la tratarea Ebola în timpul focarului în Africa de Vest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici