Român din Italia, apel la unitate: Criza coronavirusului i-a dezbinat pe români

  • Alex Pop a declarat, sâmbătă, că a văzut mesaje urâte din partea românilor de acasă, la adresa celor din diapora, precizând că nu a fost niciodată de acord ca rezidenţii din Italia să meargă acasă, pentru a duce boala la bătrânii din ţară.
  • Acesta consideră că românii din diaspora care vin acasă trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să accepte plasarea în carantină 14 zile fără să încerce să păcălească autorităţile şi să dea declaraţii false privind locul de unde au venit.
  • Alex Pop este de 21 de ani în Italia, locuieşte în Treviso cu soţia şi au 3 băieţi, de 9, 12 şi 21 de ani, şi nu şi-a luat cetăţenia italiană. Lucrează ca şofer pe un camion frigorific la o firmă care şi-a restrâns activitatea în ultima perioadă.
5250 afișări
Imaginea articolului Român din Italia, apel la unitate: Criza coronavirusului i-a dezbinat pe români

Român din Italia, apel la unitate: Criza coronavirusului i-a dezbinat pe români

Actuala criză cauzată de coronavirus i-a dezbinat pe români, pe cei de afară, cu cei de acasă, spune Alex Pop, un român din Borşa, judeţul Maramureş, care trăieşte de 21 de ani în Italia şi care a făcut un apel la unitate.

Alex Pop a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că a văzut mesaje urâte din partea românilor de acasă, la adresa celor din diapora, precizând că nu a fost niciodată de acord ca rezidenţii din Italia să meargă acasă, pentru a duce boala la bătrânii din ţară.

”În Italia, trecem dintr-o situaţie gravă într-una şi mai gravă. Noi locuim în Treviso, suntem închişi în casă şi nu ne putem deplasa decât la serviciu, cei care mai muncesc, sau dacă mergem la magazin dăm o declaraţie pe proprie răspundere că mergem să ne luăm de mâncare. Autorităţile din România ne-au uitat pe noi total, nu am văzut pe nimeni să încerce să ne dea o mână de ajutor dacă avem nevoie. Problema cea mai mare acum este că românii s-au dezbinat, cei de afară, cu cei de acasă. Am văzut mesaje urâte din partea românilor de acasă, înţeleg că frica e mare, dar nu am fost niciodată de acord ca rezidenţii în Italia să meargă acasă, să nu ducem boala la bătrânii noştri în ţară. Cei care vin acum sunt sezonieri, sunt cam 300.000 de persoane, care sunt obligaţi de situaţie să se întoarcă. Cei de acasă trebuie să înţeleagă că nu ne este uşor nici nouă nici lor, iar această criză ar trebui să ne unească, nu să ne dezbine”, a spus Pop.

Acesta consideră că românii din diaspora care vin acasă trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să accepte plasarea în carantină 14 zile fără să încerce să păcălească autorităţile şi să dea declaraţii false privind locul de unde au venit.

”Îi rog pe cei de acasă să nu ne mai jignească, pentru că şi noi traversăm momente grele, ne doare acest lucru. Am doi băieţi, de 9 şi 12 ani, care nu au ieşit de două săptămâni din curtea casei pe terenul de fotbal care este la 50 de metri de casă. Viaţa noastră s-a schimbat radical peste noapte, de sâmbătă seară până duminică dimineaţă s-a anunţat că s-a închis Treviso. Oamenii trebuie să ştie că, pentru noi, acasă înseamnă România. Dacă noi ne întoarcem acasă, nu înseamnă că trebuie să fim huliţi, văzut ca leproşi, este un lucru urât. Am auzit din partea autorităţilor acelaşi lucru, nu vă întoarceţi acasă, este dureros pentru românii aflaţi în izolare la domiciliu în Italia să audă aşa ceva”, a subliniat Pop.

Alex Pop este de 21 de ani în Italia, locuieşte în Treviso cu soţia şi au 3 băieţi, de 9, 12 şi 21 de ani, şi nu şi-a luat cetăţenia italiană. Lucrează ca şofer pe un camion frigorific la o firmă care şi-a restrâns activitatea în ultima perioadă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici